02 / 05 / 2024

İntifa hakkı tesisi

İntifa hakkı tesisi

İntifa hakkı, mal sahibi tarafından bir kimseye tahsis edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı oluyor. Bu hak, tapuda yapılacak işlemler ile bir başkasına verilebiliyor. İşte intifa hakkı işlemleri 2016..

İntifa hakkının tesisi!

Bir taşınmaz mal üzerinde kurulabilen haklar arasında intifa hakkı da yer alıyor. Bu hak, kişiye mülkiyet sahibi tarafından veriliyor. Peki, intifa hakkı nasıl verilir? İntifa hakkının tesisi nasıl yapılır?

İntifa hakkı nasıl tesis edilir?

İntifa Hakkı, kişiye bir mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olma hakkını veriyor. Peki, bir tapuda intifa hakkı nasıl kurulur? İntifa hakkı nasıl tesis edilir?

İntifa hakkı tesisi için gerekli belgeler!

Bir kimseye tahsil edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı intifa hakkı olarak tanımlanıyor. Bu hakkın tesisi için bazı belgeler gerekiyor. İşte, intifa hakkı tesisi için gerekli belgeler!

İntifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar!

Kuru mülkiyet kelime anlamı olarak, emlak üzerinde hiçbir yetkisi olmayan ancak tapu üzerinde ismi yer alan kişi olarak ifade ediliyor. Peki, intifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar neler?

İntifa hakkı nasıl sona erer?

İntifa hakkı nasıl sona erer?: İntifa hakkı, hak sahibinin talebi, malın tamamen yok olması, sürenin bitmesi, hak sahibi gerçek kişinin ölümü ve tüzel kişinin infisahı ile sona eriyor...

İntifa hakkı tesisi!

İntifa hakkı tesisi, gayrimenkul sahibi kişi tarafından söz konusu gayrimenkulün bir başkasına yararlanma ve kullanması amacıyla sağlanır. İntifa hakkı tesisi hakkında detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor..

Çıplak mülkiyet nedir?

İntifa hakkı taşınmaz mallar üzerinde kurulan ve sahibine tam kullanma hakkı veren bir ayni haktır. Bu hak ayni haklar arasında en geniş kapsamı sunar ve bu nedenle hak sahibine taşınmazı kullanma ve faydalanma hakkını verir. Peki çıplak mülkiyet hakkı nedir, ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Oturma hakkı tesisi 2022!

Sükna hakkı olarak da bilinen oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini veren bir haktır. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir?

İntifa hakkı başkasında olan gayrimenkule haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Çocuk annesine kendisine ait dairede oturması için intifa hakkı vermiştir. Çocuğun vergi ve özel borçları için takip yapılmıştır. İntifa hakkı annesinde olan bu gayrimenkul haczedilebilr mi? İntifa hakkı sahibi anne, gayrimenkulden çıkarılabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Bursa Nilüfer'de üst hakkı tesisi kurularak kiralama ihalesi!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Gümüştepe Mahallesi'ndeki 19 bin 3 metrekarelik parsel üzerinde 15 yıl süreli üst hakkı tesisinin kurularak kiralanması işi ihale ediyor.

Miras hakkı nasıl belirlenir? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Evi alırken babam benim için kredi çekti. Ev satışından sonra tapuyu intika hakkı babamda kalmak üzere benim üzerine yaptık. İntifa hakkı sona ererse, veya vefat durumunda ablam hak isteyebilir mi?' sorusunu yanıtladı.  

Bakırköy Belediyesi kültür merkezi yaptırıyor!

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi ve evlendirme dairesi inşa ettirecek. İntifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletme ihalesi 12 Şubat'ta... 

Avcılar Belediyesi Tahtakale'de fuar ve sergi alanı yaptırıyor!

Avcılar Belediyesi, Tahtakale Mahallesi'nde İrtifak/İntifa hakkı: Fuar ve sergi alanı, işyerleri inşası ile Fuar ve sergi alanı vb. alanların işletilmesi işi için ihale düzenliyor...

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi yaptırıyor!

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi ve evlendirme dairesi yaptırıyor. İntifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletme ihalesi 11 Aralık'ta...

Uludağ Üniversitesi'nden akademik yaşam alanı irtifak hakkı ihalesi!

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından akademik yaşam alanı irtifak hakkı tesisi ihale ediliyor. İhale için teklifler en son 11 Haziran'da verilebilecek..

Trakya Üniversitesi 4 bin 500 kişilik yurt yaptırıyor!

Trakya Üniversitesi, 4 bin 500 kişilik öğrenci yurtları ve sosyal tesisleri yapım işi irtifak hakkı tesisi ihale ediyor. İhale 29 Mayıs'ta gerçekleşecek..

İntifa hakkı tesisi Haberi

İntifa hakkı tesisi

İntifa hakkı işlemleri 2016!

İntifa hakkı, mal sahibi tarafından bir kimseye tahsis edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı oluyor. Bu hak, tapuda yapılacak işlemler ile bir başkasına verilebiliyor.


Ancak intifa hakkına sahip olan kimse çıplak mülkiyet tapu sahibinde olacağından gayrimenkulü satıp, ipotek ettiremiyor. Aynı zamanda intifa hakkını bir başkasına devredemiyor ve bu hak mirasla da geçmiyor.


İntifa hakkının tesis edilebilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. İntifa hakkı işlemleri 2016 şu şekilde;


İntifa hakkı gerekli belgeleri:

1.İntifa hakkı tesis edilecek gayrimenkulün varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı.


2.İntifa hakkı tesisini isteyen tarafların veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


3.Tarafların son altı ay içinde çekilmiş birer vesikalık fotoğraf 


4. İntifa hakkı mahkeme kararı ile tesis...