03 / 05 / 2024

ipotek karşılığı kredi

ipotek karşılığı kredi

İpotek karşılığı kredi, ihtiyaç kredisi olabildiği gibi konut kredisi de olabiliyor. Bu kredi türünün koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, ipotek karşılığı kredi nasıl alınır?

İpotekli ev nasıl anlaşılır?

Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Bunun için yapmanız gereken başka bir husus var. İşte ipotekli bir ev nasıl anlaşılır? sorusunun yanıtı...

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

Demirören Grubu’nun, kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği araziye yapılan villalara yönelik idare mahkemesi önemli bir karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine, davayı açanlar bu defa Eyüpsultan Belediyesi’ne müracaat ederek inşaatın mühürlenmesini istedi.

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

Tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri?

Bankalar müşterilerine ipotek karşılığında çeşitli finansman destekleri sunuyor. Bunun için tapu senedi veya hisseli tapular kullanılabiliyor. Peki tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri? İşte detaylar...

Zorunlu karşılıklarda önemli değişiklik!

Merkez Bankası kredi büyümesine göre değerlendirdiği zorunlu karşılık uygulamasında değişikliğe gitti. Bundan sonra zorunlu karşılık uygulamasında kredi büyümesinin hesaplanmasına TÜFE de katılacak.

İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Ev satın almak isteyen kimseler, bankalardan konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki, ipotek karşılığı ev kredisi nedir? İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Tapu ipoteği karşılığı kredi şartları!

Bankalardan nakit ihtiyacı için ya da konut satın almak için kredi kullanılabiliyor. Kredi türleri arasında tapu ipoteği karşılığı kredi da yer alıyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi şartları nelerdir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar!

Bir taşınmaz mal teminat olarak gösterilerek bankalardan konut kredisi veya ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Hangi bankalar tapu ipoteği karşılığı kredi veriyor? İşte tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar..

Tapu ipoteği karşılığı kredi nedir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi kullanmak için gerekli belgeler ile birlikte kredi kullanılmak istenen bankaya müracaat ediliyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi nedir? Tapu ipoteği karşılığı kredi için ne gerekir?

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Peki, ipotek karşılığı konut kredisi nedir?

İpotek karşılığı kredi nasıl alınır?

İpotek karşılığı kredi, ihtiyaç kredisi olabildiği gibi konut kredisi de olabiliyor. Bu kredi türünün koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, ipotek karşılığı kredi nasıl alınır?

Arsa ipoteği karşılığı konut kredisi nedir?

Konut, arsa ve arazi almak için ya da nakit ihtiyacı için bankalardan kredi çekilebiliyor. Kredi koşulları, kredi türüne ve bankaya göre farklılık gösterebiliyor. Peki, arsa ipoteği karşılığı konut kredisi nedir?

Martı GYO ipotek karşılığı kredi kullanacak!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. kredi kullanımı ve ipotek tesisine ilişkin yönetim kurulu kararlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu işlemlere ipoteğin fekki deniyor. Peki, konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

ipotek karşılığı kredi Haberi

ipotek karşılığı kredi

İpotek karşılığı kredi nasıl alınır?

İpotek karşılığı kredi, ihtiyaç kredisi olabildiği gibi konut kredisi de olabiliyor. Bu kredi türünün koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


İpotek karşılığı kredi ile kredi kullanmak isteyen bir kimseye ait olan gayrimenkul banka tarafından ipotek ediliyor. Böylece konut kredisi veya daha büyük miktarlardaki nakit ihtiyacı karşılılanabiliyor. Peki, İpotek karşılığı kredi nasıl alınır?


İpotek karşılığı kredi almak için istenilen bankaya başvurulabiliyor. Kredinin otalama özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


-36 aya kadar vade ile aylık, 3 aylık dönemler veya değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri vardır.


-Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.


-Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır.

Konut Paket Sigortası yaptırılır ve her yıl yenilenir.


-Kredinin limiti, ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75’i ile sınırlıdır.