28 / 04 / 2024

İpotekli evimi nasıl satabilirim

İpotekli evimi nasıl satabilirim

Bankalar alının konut kredileri karşılığında güvence olarak evlere ipotek koyuyor.Peki ipotekli evimi nasıl satabilirim?İşte ipotekli evin satış işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğine dair bilgiler..

Kiracı evi başkasına devrederse nasıl tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ekim 2020’de evimi göçmen birine kiraya vermiştim. Altı ay kirasını ödemedi. Sonra da çekip memleketine gitti, yerine de birilerini bırakmış. Bu kişilerden para alamıyorum. Nasıl hareket etsem sonuca ulaşırım?' sorusunu cevapladı.

İpotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "İpotekli borç senedi veya irat senedi: Çek ve senedin yerine geçebilecek yeni bir kıymetli evrak türü" başlıklı yazı kaleme aldı.. Peki ipotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte detaylar...

İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotek, borçlunun borcu nedeni ile sahip olduğu veya olmadığı teminat olarak gösterilen taşınmaz üzerinde kuruluyor. Peki ipotekli taşınmaz mal başkasına devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

Arsa ipotekli kredi nasıl alınır?

İpotekli kredi, bir taşınmaz malın ipotek gösterilerek bankalardan çekilen kredi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa ipotek edilir mi? Arsa ipotekli kredi nasıl alınır? İşte yanıtı..

İpotekli ev satışı nasıl olur?

Mesken alım satım işlemleri için elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler bankaların konut kredisinden faydalanabiliyor. Peki, kredi borcu olan ev nasıl satılır? İpotekli ev satışı nasıl olur?

İpotekli evimi nasıl satabilirim?

Bankalar alının konut kredileri karşılığında güvence olarak evlere ipotek koyuyor.Peki ipotekli evimi nasıl satabilirim?İşte ipotekli evin satış işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğine dair bilgiler..

İpotekli ev nasıl satın alınır?

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul üzerinde kredi kullandıran banka mutlaka ipotek tesis ediyor. Peki, üzerinde ipotek tesis ev satın alınır mı? İpotekli ev nasıl satın alınır?

İpotekli konut nasıl satılır?

Konut kredisi kullanarak ev veya daire satın aldığınızı ve bir nedenden ötürü almış olduğunuz bu gayrimenkulü satmak istediğinizi farz edelim. İpotekli konutun satışı mümkün mü? İpotekli konut nasıl satılır?

İpotekli borç senedi nasıl düzenlenir?

İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getiren taşınmaz değerinin bağlandığı kıymetli evrağa deniyor. Peki, ipotekli borç senedi nasıl düzenlenir?

Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir?

Bir arsanız var ve satmak istediğinizi farz edelim. Ne kadara satmanız gerektiğini bilmiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir, detayları...

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

İpotekli evimi nasıl satabilirim Haberi

İpotekli evimi nasıl satabilirim

İpotekli evimi nasıl satabilirim?

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul için banka ipotek uyguluyor. Kullanılan kredinin teminatı olarak banka kredinin tamamı ödenene kadar ipotek ile krediyi güvence altına almış oluyor. 


Bankalar tarafından verilen krediler için ipotek yapıldığı gibi, satıcının parasının tamamını alamadığı durumlarda, alınan borç için teminat istenildiğinde veya ticari faaliyetlerde teminat olarak göstermek için taşınmaz ipotek ettirilebiliyor.


İpotekli bir evin satışı ise mümkün oluyor. Konut kredisi kullanarak satın alınan evin kredi taksitlerini ödemekte sıkıntı çekiliyorsa, evi elden çıkarma şansı bulunuyor. Bu durumda yapılması gereken şey evi satın alacak kişiyle anlaşarak, banka işlemlerini halletmek oluyor.


Evi satın alacak kişinin peşin parası da bulunmaması durumunda bankanın onayını alarak, konut kredisini yeni ev sahibine devredilebiliyor.


Tapu müdürlüğü ipoteği kabul etmeden taşınmaz kişinin adınıza tescil edilemiyor....