07 / 05 / 2024

iş Sendikası

iş Sendikası

Çimento endüstrisi İşverenler Sendikası ile T.Çimse-İş Sendikası arasında 7 Şubat 2013 tarihinde başlatılan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 27 Şubat 2013 tarihinde yapılacak toplantı ile devam edecek

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

Ev İşçileri Raporu açıklandı; Ev işçileri işsizlik ödeneğinden yararlanamıyor

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasının yayımladığı rapor kapsamında, Türkiye'de 1 milyon 200 bin civarında ev işçisinin olduğu ve bu işçilerin yüzde 80'inin kayıt dışı çalıştığı bildirildi. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

MESS Grup toplu iş sözleşmesi öncesinde çalışanlarına avans ödeyecek

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), hali hazırda grup toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, çalışanlara tarihinde ilk kez avans ödenmesine karar verdi.

Eğitim-iş sendikasının hangi illerde yetkili olacağı belli oldu! İşte detaylar

Eğitim-İş Sendikası 2023 yılında yetkili olduğu il ve ilçeler hakkında bir açıklama yaptı. Sendika İzmir, Kocaeli, Antalya ve birçok ilde yetkili olarak belirlendi. Buna göre Eğitim-İş Sendikası’nın giderek büyüdüğü gözler önüne serildi. 

Yüzde 30’luk zammı protesto eden 7 memur sendikası iş bırakıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 30’luk zammı yeterli bulmayan bazı memur sendikaları, söz konusu zammı protesto etmek için iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! İşveren yeşil ışık yaktı

Son dakika haberi: Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı için açıklama yaptı. TİSK'ten yapılan açıklamada, işveren tarafı da asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı.

Almanlardan Volkswagen'e o ülkedeki fabrikanı kapat çağrısı! İşte gerekçesi

Almanya'da çelik işçilerinin örgütlü olduğu IG Metall Sendikası Başkanı Jörg Hofmann, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik insan hakları ihlali iddiaları nedeniyle Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’e bölgedeki fabrikasını kapatması çağrısı yaptı.

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Çimento sektörü yüzde 43 zam oranında el sıkıştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörünün neredeyse tamamının üyesi olduğu Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile muhatap işçi sendikası Türkiye Çimse-İş Sendikası yüzde 43 zam oranında uzlaştı.

On binlerce işçiye zam müjdesi! Resmen açıklandı!

Özel sektörün merakla beklenen en büyük toplu sözleşmesi yapıldı. Yaşanan gelişmelere göre, Türk Metal Sendikası ile MESS arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde anlaşma çıktı ve açıklanan resmi verilere göre, ilk 6 ay için yüzde 27.44 oranında zam yapıldı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

iş Sendikası Haberi

iş Sendikası

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Şirketimizin de dahil olduğu Çimento endüstrisi İşverenler Sendikası ile T.Çimse-İş Sendikası arasında 7 Şubat 2013 tarihinde başlatılan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 27 Şubat 2013 tarihinde yapılacak toplantı ile devam...