06 / 05 / 2024

İşgücüne katılma oranı inşaat sektöründe ne kadar arttı

İşgücüne katılma oranı inşaat sektöründe ne kadar arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, işgücüne katılma oranı önceki döneme göre 0.1 puan arttı. Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı inşaat sektöründe 7 bin kişi arttı.

Türk Hava Yolları, İstanbul'da çalıştırmak üzere engelli bireyler istihdam edeceğini açıkladı! 

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da görevlendirmek üzere genç engelli adayları işe alacağını duyurdu. THY'nin internet sitesinde yer alan ilan kapsamında göre, şirket, engelli bireylere iş gücüne katılım ve yeteneklerini sergileme fırsatı olarak tam zamanlı iş olanakları sunacağını vurguladı.

Kasaplara göre et fiyatları fazla artmadı alım gücü düştü!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, üretici girdi fiyatları, enerji, işçilik ve kira maliyetlerinin arttığını belirterek, “Pandemiden bu yana et fiyatları yüzde 110 arttı. Diğer gıda maddelerine göre bu oran az. Aslında halkın satın alma gücü düştü” dedi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışlar üç itici gücün etkisiyle anlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar düşüren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar da karını yönlendirecek uygun limanlar aramaya başladı. 

Akbank’tan Babalar Günü’ne özel kaçırılmayacak kampanya! Bu ücretsiz verilecek!

Akbank, Babalar Günü’ne özel çok konuşulacak bir kampanya düzenledi. Babalar Günü kapsamında Senyorapp’ten ücretsiz 12 aylık üyelik vereceğini duyuran Akbank, kampanyanın detaylarını ve katılım koşullarını da paylaştı.

İş Bankası'ndan babalar gününe özel kampanya! Kampanya sonu toplam 150 TL hediye edilecek

Babalar Günü’ne son günler kala bu kez de özel kampanya İş Bankası’ndan geldi. Resmi internet yapılan açıklama detaylarına göre 150 TL Maxipuan verilecek. Kampanyaya katılım belirli şartlarda ve sürelerde geçerli olacağı için bu bilgilerin edinilmesi gerekiyor.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Yıl başından bu yana emeklinin alım gücü ne kadar düştü? Kulaklarınıza inanamayacaksınız! 

Memur maaşındaki kayıp büyümeye devam ederken yılın başından bu yana 8 bin 506 TL’lik asgari ücretin alım gücü 6 bin 580 TL’ye düştü. En düşük emekli aylığı 1.245 TL azalmış oldu.

Asgari ücretin alım gücü dibi gördü! Bakın ne kadar oldu?

Yüksek enflasyon dar gelirlinin ve emeklinin alım gücünü eritirken, aylığı 8.506 lira olan asgari ücretlinin alım gücü yıl başından bugüne kadar 6.911 TL’ye kadar geriledi. En düşük emekli aylığının alım gücü ise 4.469 liraya düştü.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

İşgücüne katılma oranı inşaat sektöründe ne kadar arttı Haberi

İşgücüne katılma oranı inşaat sektöründe ne kadar arttı

İşsizlik nisan ayındaki yüzde 9.3 oranıyla Haziran 2014’ten beri en düşük seviyesine geriledi. Haziran 2014’te işsizlik yüzde 9.1 olarak gerçekleşmiş, Mayıs 2015’te de yüzde 9.3 olmuştu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, işsizlik sekiz ay aradan sonra yüzde 10’un altına inerek yeniden tek haneli seviyeyi gördü. 


İstihdam oranı arttı


Tarım sektöründe çalışan sayısı 159 bin kişi azalırken, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 1 milyon 159 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 19.4’ü tarım, yüzde 19.5’i sanayi, yüzde 7.5’i inşaat, yüzde 53.6’sı ise hizmetler sektöründe yer aldı.


Nisanda geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında hizmet sektörünün, istihdam edilenler içindeki payı 1.5 puan, inşaat sektörünün payı 0.3 puan arttı, tarım sektörünün payı 1.3 puan, sanayi sektörünün payı 0.5 puan azaldı. İşgücü, nisanda 2015’in aynı...