01 / 05 / 2024

iskansız tapu alınır mı

iskansız tapu alınır mı

İnşaatı tamamlanmış ancak ilgili şirketin, binayı inşaatı tasdikli projeye uygun yapmaması halinde iskan verilmiyor. Peki, bu şekilde bitirilen ancak yapı kullanma izni bulunmayan bir binadan iskansız tapu alınır mı?

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Tapu nasıl alınır? 

Tapu, gayrimenkul alıcıları ve satıcıları tarafından önemli bir konudur. Bu işlem belirli aşamalardan oluştuğu için her birinin sırasıyla eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Peki tapu nasıl alınır, kimler hangi işlemleri gerçekleştirmelidir? İşte adım adım tapu alma süreci...

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?

Tapu tescil belgesi, özellikle de öğrencilerin burs alma işlemlerinde talep edilen şartlardan biridir. Bu belgenin durumuna göre bursun verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir. Peki tapu tescil belgesi nedir ve tapu tescil belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte bu belge ile ilgili bilgiler...

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Faizsiz kredi veren bankalar hangisi? Hangi bankadan faizsiz kredi alınır?

Son günlerde büyüyen maddi sıkıntılardan dolayı kendilerine çıkar yol bulmak isteyen vatandaşlar faizsiz kredi veren bankaları araştırıyorlar. Sizde hangi bankadan faizsiz kredi alınır? Sorusuna cevap arıyorsanız, detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Arnica Toz Torbasız Elektrikli Süpürge en uygun fiyata nereden alınır? Fiyatları ne kadar? 17 Şubat 2023 fiyat listesi

Arnica Mila toz torbasız elektrikli süpürge,toz temizliği için geliştirilen başlığı ve geniş toz haznesi sayesinde gelişmiş 750 watt çekim gücüyle kusursuz temizleme performansı ortaya koyuyor. Peki cihazın diğer özellikleri nedir ve en uygun fiyata nerden alınır? 

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz yetim yardımı nasıl alınır? Babadan yetim aylığı ne kadar?

Öksüz yetim maaşı gündemde yer alan konulardan bir tanesidir. Öksüz yetim maaşı nasıl alınır, Öksüz yetim maaşına nasıl başvuru yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

iskansız tapu alınır mı Haberi

iskansız tapu alınır mı

İskansız tapu alınır mı?

İskan belgesi, yapı kullanım izni olup, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen bir belgeye deniyor.


Bu belge, inşaatı biten yapılara belli koşullar dahilinde veriliyor. İskan verme koşullarının başında yapının projesine uygun bir şekilde bitirilmiş olması yer alıyor.


Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen bu iskan, müteahhit tarafından alınıyor.


Eğer inşaatı tamamlanmış ancak ilgili şirketin, binayı inşaatı tasdikli projeye uygun yapmaması halinde; imara uygun yapmaması halinde; kanuni prosedür ve ona bağlı harçlardan ve sigorta primleri gibi vesaire giderleri ödememesi halinde iskan izni verilmiyor.


Peki, bu şekilde bitirilen ancak yapı kullanma izni bulunmayan bir binadan iskansız tapu alınır mı?


İskan ruhsatı bulunmayan kat irtifak tapulu binalardan konut satın alanlar, imar mevzuatı gereği bir kısım kamu hizmetlerinden...