06 / 07 / 2024

İspanya krizi

İspanya krizi

İspanya'da ekonomik krizin etkisi her alanda kendini gösteriyor. İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü'ne bağlı Aktif Nüfus Anketi'ne (EPA) göre, son 1 yılda çekirdek ailenin yaşadığı konut sayısının 80 bin azaldığı bildirildi...

İspanya'da 400 binden fazla kişi evini geri almak için savaşıyor!

İspanya'da 400 bin den fazla ipotek mağduru evini geri almak için mahkemelerde savaş veriyor

Santiago Eguidazu: İspanya'yı inşaattaki balon batırdı, sizde dikkatli olun!

İspanya'da krizden önce bankalar 300 milyar Euro'luk gayrimenkul kredisi vermişti. Eguidazu, balon fiyat oluşması halinde Türkiye için de gayrimenkulde aynı riskin olduğunu söyledi

İnşaat sektöründe işçi krizi çıkmazı! Sektör resmen 15 işçi ile dönüyor! İşçilik fiyatları ise yüzde 700 arttı...

İnşaat sektörü işçi krizi ile mücadele ediyor. Sektörde çalışacak işçi bulunamıyor. İşçi bulunamadığı için işçilik ücretleri de olduğundan fazla yükselişe geçti.

Mert Başaran evini satmak isteyenleri uyardı: Barınma krizi var sakın satmayın!

Ekonomist Mert Başaran, ev fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirerek evini satmak isteyenlere seslendi. Başaran 'barınma krizi var' diyerek ev sahiplerini uyardı.

İspanya'da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

Yaşanan konut kriziyle gündeme gelen İspanya'da konut kiraları resmen astronomik rakamlara çıktı. Ülkede son 5 senede yüzde 42 oranında artış gösteren oda kiraları aylık 500 avroya kadar yükseldi.

Barcelona'da konut krizi! Turistlere ev kiralanması yasaklanacak...

İspanya'nın Barcelona kenti Belediye Başkanı Jaume Collboni, şehirde 2028 senesine kadar turistlere daire kiralamanın yasaklanacağını açıklandı. Bu kapsamda Collboni, kararı 'artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini' çözmek için alacaklarını vurgulandı.

Neden barınma krizi yaşıyoruz? Deva Partili Cem Avşar: Dar ve orta gelirliler değil, lüks konutlar öncelik oluyor!

Barınma krizi Türkiye genelinde gün geçtikçe büyüyor. Kira bedelleri neredeyse asgari ücrete denk duruma gelirken, ev alabilmek de imkansızlaştı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis'te değerlendirdi ve 'Neden barınma krizi yaşıyoruz?' sorusunun yanı

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Şimdi de mühendisler ülkeyi terk ediyor! 10 kişiden üçü işsiz! 

İnşaat sektörü son zamanlarda zor günler geçiriyor. Artan maliyet artışları sektörü olumsuz etkilerken üstüne mühendis krizi eklendi. Maliyetlerden artıştan dolayı kimse mühendis çalıştırmıyor veya çok düşük maaşlar teklif ediliyor. 

Konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi! Hangi şartlarda kiracılar evi göstermek zorunda? 

Son dönemde konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi yaşanıyor. Peki yasal düzenlemelere göre, kiracıların oturdukları evi gösterme şartları neler? İşte o detaylar...

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!

Avrupa'da yaşanan konut krizi Yunanistan'dan Almanya'ya, Hollanda'dan Portekiz'e, Fransa’dan Britanya'ya kadar ciddi bir şekilde hissediliyor. Konut fiyatları ve kiralar yükselirken, yaşanan durum da Z kuşağını endişelendiriyor.

Konut krizi kapıda mı? 

Konut sektörü son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Doç.Dr. Soner Gökten yaptığı paylaşımda Türkiye'nin müthiş bir servet transferi yaşadığını ve takiben müthiş bir konut krizi yaşayacağını söyledi. 

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

İran-İsrail krizi sonrası dolar/TL ne kadar? Dolar/TL kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru

İsrail'in İran'a saldırı yapması üzerine ekonomi piyasalarında hareketlilik yaşandı. İran-İsrail krizi sonrası dolar ne kadar? Dolar kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru.

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

İspanya krizi Haberi

İspanya krizi


İspanya'da 2013'ün Eylül ayına göre çekirdek ailenin yaşadığı 17 milyon 391 bin 900 ev bulunurken, bu rakamın bir yıl öncesinin aynı dönemine oranla 80 bin daha az olduğuna dikkat çekildi. Buna gerekçe olarak ise, krizden dolayı İspanyolların iş aramak için başka ülkelere göçmeleri, göçmen olarak İspanya'da yaşanyanların ise işini kaybetmesinden dolayı ülkelerine geri dönmek zorunda kalmaları gösterildi.


Uzmanlar ayrıca 'Herkes biliyor ki, işini kaybedenler, kendilerine bakacak durumda olmadığı için anne ve babalarının evlerine geri döndü. Gençler ise boşalan konutları doldurma gücüne sahip değil. Çünkü 25 yaşının altında olup iş arayan gençlerin yüzde 53'ü iş bulamıyor. Yaşları 25 ila 29 arasında olanlarda ise bu oran yüzde 33' görüşünü savundu.


Diğer bir veride ise, ailesinde bir ve ya daha fazla işsize bakmak zorunda...