03 / 05 / 2024

Isparta Milletvekili Nuri Okutan

Isparta Milletvekili Nuri Okutan

Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Isparta'nın Sütçüler ilçesinin Darıbükü Köyü'ndeki Kasımlar Barajı'nın yapımında çevreye ve köylülere zarar verildiği iddialarına ilişkin olarak soru önergesi hazırladı..

Milletvekili Genç: 'Asgari ücret en az 20 bin lira olmalı!'

2024 Asgari ücret zammında geri sayım başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, asgari ücretin en az 20 bin Türk Lirası olması gerektiğini söyledi.

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Meclis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Gürban'ın o açıklamaları...

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

'Adalet Bakanlığı personeline TOKİ'den ev verilsin' talebi: Milletvekili Meclis'te açıkladı!

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerin taleplerini ve beklentilerini Meclis'te sıraladı. Bunların arasında TOKİ ile anlaşma yapılması da yer aldı. İşte ayrıntılar...

TOKİ 10 milletvekili odasını 15 milyona mal etti!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yeni yapılan milletvekili odalarının maliyeti ortaya çıktı. TOKİ aracılığıyla 10 milletvekili için ek oda yapan TBMM'nin bu iş için 15 milyon lira harcadığı iddia edildi.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün: İmar rantı vergilendirilsin!

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, konut fiyatlarındaki fahiş artışların sebebinin rant olduğunu belirtti ve 'İmar rantı vergilendirilsin' önerisini sundu. İşte Ün'ün o açıklaması...

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Isparta Milletvekili Nuri Okutan Haberi

Isparta Milletvekili Nuri Okutan


Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Isparta'nın Sütçüler ilçesinin Darıbükü Köyü'ndeki Kasımlar Barajı'nın yapımında çevreye ve köylülere zarar verildiği iddialarına ilişkin olarak soru önergesi hazırladı.


Okutan, hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Okutan önergesinde, "Isparta ili Sütçüler İlçesine bağlı Darıbükü Köyü, Kasımlar Baraj yapımı nedeniyle Darıbükü Köyü sular altında kalmaktadır. Bölge endemik bitki türü açısından zengindir. Baraj inşaatı doğal dokuya zarar vermektedir. Ayrıca Bölge halkının mağduriyetleri söz konusudur. Barajın yapılabilmesi için bölge insanına ve çevreye zarar vermeme koşulu işlemediği gibi; Darıbükü köylülerini umursamaz bir anlayışla hareket edilmektedir. 


Gerek kamulaştırma birimi ve değer tespiti sırasında, gerekse köylülerin hayatlarını zorlaştırmayacak tedbirlerin alınması hususunda çok büyük ihmallerin olduğu aşikardır. Bilhassa yeni yerleşim yerinde alınan yetersiz önlemlerin sosyolojik, psikolojik, ekonomik...