03 / 05 / 2024

İsrafil Kışla kim

İsrafil Kışla kim

Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla Turizm'in Geliştirilmesiyle ilgili Çalışmalarını anlattı. Kışla 'İlimizin kalkınması, yaşam standardının yükseltilmesi ve göçün önlenmesinde olmazsa olmazlarımızdan biri de turizm' dedi.

15 bin TL ile 30 bin TL'nin 32 günlük mevduat faizi ne kadar? 

Türkiye'de bankacılık sektörü, Merkez Bankası'nın son faiz kararları ile beraber hareketli günler geçiriyor. Buna göre, gerçekleştirilen yeni politikalar ve sıkılaştırma adımları, bankalar arasındaki mevduat faizi rekabetini de arttırdı. Buna göre, özellikle, 15 bin ile 30 bin lira arası mevduat yat

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava estirdi!

Faizleri sabit bırakan Fed, finansal koşullardaki sıkılaşmaya ve tahvil getirilerindeki yükselişin faiz artırma ihtiyacını azalttığına dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini söylemesinin ardından borsa ve tahviller yükseldi. 

Merkez Bankası merakla beklenen kararını verdi! Sıkılaşmaya devam!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL mevduatın bankacılık sistemindeki payını artırma odaklı adımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Merkez Bankası, KKM’de zorunlu karşılık oranını artırmaya karar verdi.

Borçlanarak mülk sahibi olmak artık hayal! Kredi faizleri rekorlar kırıyor

Seçimden sonra parasal sıkılaşma için alınan kararlar, banka faizlerini rekor seviyeye çıkardı. Banka kredisiyle ev, araba alanlar veya alacaklar için faiz oranları son 21 yılın zirvesini gördü. İşte tüm detaylar...

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Küresel piyasalarda bu hafta yatırımcının odağında neler olacak? Hemen bakın!

Fed'in 2023 sonuna kadar faiz artırmayacağı şeklindeki tahminlerin öne çıkmasından sonra hizmet sektörü ile ilgili verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle Bankanın sıkılaştırıcı para politikasına devam edebileceğine dair beklentiler güç kazandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 

Mobilya sektörü finansmana erişimde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Merkez Bankası’nın miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi politikalarını yorumlayarak, “Kredi musluklarının çok acil bir şekilde açılması gerekiyor” dedi.

KKM’deki yüzde 15’lik zorunlu karşılık uygulaması tüm vadeler için geçerli olacak!

Para Politikası Kurulu (PPK) açıklamasında sinyali verilen miktarsal sıkılaştırma için ilk adım adıldı. İşte detaylar...

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

Küresel enflasyonun yükselmesine rağmen merkez bankalarının parasal sıkılaştırma adımları, jeopolitik risklerin sürmesi ve artan resesyon endişeleri pay piyasalarında dalgalı bir seyre sebep olurken, dünya borsaları son bir seneyi kazançla tamamladı.

İsrafil Kışla kim Haberi

İsrafil Kışla kim

Artvin Milletvekili Kışla tarafından yapılan açıklamada; İlimizin kalkınması, yaşam standardının yükseltilmesi ve göçün önlenmesinde olmazsa olmazlarımızdan biri de turizmdir. 

İlimizde sanayi üretimi ve tesislerin yetersizliği nedeniyle bacasız sanayi olarak adlandırılan Turizm'in geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması alternatifsiz turizm cenneti olabilecek her türlü şartlan taşıması nedeniyle de en öncelikli çalışma konularımız arasında yer almaktadır. 


Cennet misali doğal güzelliklere, göllere, vadilere, yaylalara, milli Parklara sahip olan doğa harikası Artvin'imizin doğası, geleneksel mimarisi, yeşil yaylaları, gölleri, tarihi kilise ve kemer köprüleri, flora ve fauna'sıyla çok zengin bir potansiyele sahip olan ve farklı turizm türlerini bir arada barındıran ilimizin doğal güzelliklerini, tarihi ve turisttik yapısını, zengin doğa turizmi potansiyelini ön plana çıkarmak, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizminde hedef ve stratejiler belirlenmiş, kısa, orta ve uzun vadede yapılması...