13 / 05 / 2024

istanbul asmler deprem raporu

istanbul asmler deprem raporu

İstanbul Tabip Odası, İstanbul’daki aile sağlığı merkezlerinin yüzde 32’sinin 1999 İstanbul depremi öncesinde yapılmış binalarda hizmet sunduğu ve yüzde 89’unun da deprem dayanıklılık testi olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'a cevap! İstanbul'da deprem olmayacak mı? 

Sosyal medya ve internet deprem uzmanlarını sürekli karşı karşıya getiriyor. Buna göre, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de deprem olmayacak mı?" sorusu ve sorunun yanıtları aranıyor.

Murat Kurum: İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması güvenlik meselemiz!

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, ''İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. ''dedi.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan korkutan açıklama: Hiçbir senaryo İstanbul'un deprem tehlikesini önleyemez!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği emekli Prof. Dr. Osman Bektaş, X sosyal medya hesabından Marmara ile ilgili konuştu ve fayların durumunu değerlendirdi. İşte o açıklama ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İstanbul'un deprem hazırlığı başlıyor! Bakan Özhaseki duyurdu: Yarın yeni proje açıklanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un depreme hazırlığı için yapılacaklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

İstanbul'un deprem ivmelerini ölçebilecek kapsamlı harita hazırlanıyor!

İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, İstanbul'un deprem ivmelerini ölçebilecek kapsamlı haritanın hazırlandığını belirtti ve detayları paylaştı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da deprem riski en çok hangi ilçe ve mahallelerde? AFAD açıkladı: Fay hattı haritasına göre en riskli yerler! 

7 Kasım Salı günü Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından "İstanbul'daki en riskli, orta riskli ve depreme dayanıklı semtler hangileri?" sorusu gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem hazırlıkları çerçevesinde kırmızı alarm verildi. İstanbul’daki, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirildi.

Son depremler! İstanbul’da deprem mi oldu? İşte 29 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

29 Mayıs Pazartesi günü son deprem listesi araştırılıyor. Son deprem listesine nereden bakılır? Gün içinde pek çok deprem olmaktadır. Bu deprem listesi günü güne takip ediliyor. İşte 29 Mayıs 2023 Pazartesi Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika deprem listesi!

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli'den son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un deprem erken uyarı sisteminin çalışmadığını gündeme getirmişti. Peki İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli Rasathanesi, açıklama yaparak sorun bulunmadığını açıkladı.

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

Kandilli Rasathanesi’nin Marmara Denizi’nde kurduğu erken uyarı sistemine 2019'da trolle avlanan balıkçılar tarafından zarar verildi. Aradan geçen süreye karşın sistemin henüz onarılmadığı belirlendi.

istanbul asmler deprem raporu Haberi

istanbul asmler deprem raporu

İstanbul Tabip Odası (İTO) Aile Hekimleri Komisyonu tarafından İstanbul’daki Aile Sağlığı Merkezi (ASM) binalarının deprem güvenliğini ölçmek amacıyla yapılan anket çalışması ürkütücü bir tabloyu ortaya çıkardı. 

BirGün'de yer alan habere göre; yapılan ankete göre, ASM’lerin yüzde 32’sinin 1999 İstanbul depremi öncesinde yapılmış binalarda hizmet sunduğu, yüzde 89’unun deprem dayanıklılık testi bulunmadığı ve test yapılanlar arasında güvenli olarak geçen bina oranının sadece yüzde 10 olduğu tespit edildi. 

YIKILMA VEYA HASAR GÖRME OLASILIĞI YÜKSEK

Anket sonuçlarını değerlendiren İTO Yönetim Kurulu İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne bir yazı ileterek, yapılması gereken çalışmalara ilişkin öneri ve talepleri iletti. İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu imzalı yazıda, beklenen İstanbul depreminde ASM binalarının yıkılma veya hasar görme olasılığının yüksekliği vurgulandı ve şu öneriler sıralandı:

1. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü...