01 / 05 / 2024

istanbul deprem bina denetimleri

istanbul deprem bina denetimleri

İstanbul Mimarlar Odası, bu yılki İstanbul ve Deprem Sempozyumu'na hazırlanıyor. Konunun uzmanları ise yine İstanbul'un olası bir depreme hazır olmadığı görüşünde birleşiyor ve İstanbul'da 1 milyon 600 bin yapının denetlenmesi gerektiğini belirtiyorlar..

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

İstanbul'da bina tarama sistemi yavaş mı işliyor? Deprem kapıda, İstanbullular haber bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz verdiği bina tarama hizmetine 160 bin başvuru geldi. Ancak bazı vatandaşlar, başvurularına geri dönüş olmadığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde can kaybı yaratacak bina sayısının 90 bin olduğunu açıklayarak, çözüm önerilerini sıraladı.  

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

İstanbul'da 0-4 yaş arası binada kiralar 37 bin 900 TL! Deprem sonrası yeni binalar uçuşa geçti!

Uzun zamandır gündemde olan barınma krizine deprem korkusu da dahil oldu. Vatandaşlar yeni bina arayışına girerken, fiyatlar resmen uçuşa geçti. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

istanbul deprem bina denetimleri Haberi

istanbul deprem bina denetimleri

İstanbul Mimarlar Odası tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan "İstanbul ve Deprem Sempozyumu" için hazırlık toplantıları devam ederken uzmanlar İstanbul'un olası bir depreme hazır olmadığı görüşünde birleşiyor. Sayıştay'ın 2002 yılında yayınladığı "İstanbul Depreme Nasıl Hazırlanıyor" raporundan bugüne kadar geçen süre, yapılan çalışmaların yetersizliğini gün gibi ortaya koyuyor. 1999 depreminin ardından Başbakanlık genelgesiyle 2000 yılında kurulan Ulusal Deprem Konseyi'nin 2007 yılında yine Başbakanlık genelgesiyle lağvedilmesi, depreme karşı yaptığımız hazırlıklar hakkında kanaat sahibi olmaya yetiyor.

15 YILDA TAMAMI DEĞİŞİRDİ 

Gazetemize İstanbul'daki yapılaşmayı değerlendiren İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, "17 Ağustos 1999 depreminin ardından, bugüne kadar birtakım çalışmalar yapıldı, ama sadece evler güçlendirme yapılıp bırakıldı. Depremde göçebilecek binaların güçlendirme değil yıkılıp depreme dayanıklı halde tekrar inşa edilmesi gerekiyor. Bir diğer husus,...