03 / 05 / 2024

istanbul kar yağışından etkilenen ilçeler

istanbul kar yağışından etkilenen ilçeler

İstanbul'da son 28 yılın en yüksek kar kalınlığı ölçüldü. Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığı 70 cm'ye ulaştı. Kentte 1987 yılının mart ayında 63 santimetre kar kalınlığı ölçülmüştü.

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Emlak sigortacıları artan doğal afetler sebebiyle zararlarla karşı karşıya!

Küresel emlak sigortacıları artan sigortalama zararlarıyla karşı karşıya olduklarını belirtiyor. 2022 senesinde mülk sigortacıları için hasar ve giderleri prim geliriyle karşılaştıran küresel birleşik oran yüzde 103'ü buldu. İşte ayrıntılar... 

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Fransa’da Konut Bakanı Guillaume Kasbarian yaptığı açıklamada “ömür boyu HLM hakkı” şeklinde tanımlanan duruma son verme niyetinde olduklarını belirti. Böyle bir durumda milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir.

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor üstüne rekor kırarken Ekonomi Yazarı Dr. Şeref Oğuz’dan hayati bir uyarı geldi. Şeref Oğuz, borsada hasat zamanının geldiğini belirterek, “SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları ve üyeleri Attalos Meydanı’nda kira krizine tepklerini dile getirdi. Mağdur kiracılar, kira sorununun çözülmesi gerektiğine, ev sahipleriyle kiracıların karşı karşıya kalmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte mağdur kiracıların yaptığı o açıklama...

18 yaşından önce sigortalı olanlar için tarih tarih açıklandı: Erken emekli olabilir misiniz?

Birçok aile çocukları için küçük yaşta sigorta girişini yaptırmak ve erken emekli olmalarını sağlamak istiyor. Peki 18 yaşından önce sigortalı olanlar erken emekli olabilir mi? İşte önemli tarihler...

Buğra Gökce uyardı! Milyonlarca insanımız deprem tehlikesiyle karşı karşıya

Kent planlamacısı Buğra Gökce, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deprem tehlikesi ile karşı karıya olan illerdeki yapı stoğunun durumuna göre uyarılar yaptı. 

Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya! Aidat zamları iki tarafı karşı karşıya getirdi...

Aidatlara asgari ücret zammı sonrasında yapılan zamlar maalesef kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Buna göre iki taraf arasında yeni bir sıkıntı da başlamış oldu. Buna göre, kiracı zamlı aidatı ödemek zorunda mı? İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya! Ev sahipleri isyan etti...

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntısı son günlerde de gündemdeki yerini korumakta. Yeni yıl ile maaşlara yapılan zamlar, kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiriyor. İşte detaylar...

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

istanbul kar yağışından etkilenen ilçeler Haberi

istanbul kar yağışından etkilenen ilçeler

İstanbul'da salı gününden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle son 28 yılın en fazla kar kalınlığı ölçüldü. Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığı 70 cm'ye ulaştı. Mahmutbey-Hadımköy bölgesinde ise kar kalınlığı yer yer 75 cm'e ulaştı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), salı gününden bu yana etkili olan kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul'da etkili olan şiddetli kar yağışı gece boyu tipi şeklinde devam ettiği belirtilen açıklamada, TEM otoyolu Büyükçekmece-Mahmutbey arasında zincirsiz TIR'ların yolda kalması nedeniyle otoyol geçici süre ile trafiğe kapandığı belirtildi. İBB, Karayollarının kontrolündeki bölgeye takviye olarak kar küreme araçları, itfaiye araçları ve çok sayıda vinç gönderdiği ve bariyerleri keserek ters istikametten bölgeye ulaşan ekipler TIR'ları çekerek yolun trafiğe açılmasını sağladığı ifade edildi. Vinçlerin yanı sıra Koca Yusuf, Hızır Güç Doğal...