12 / 05 / 2024

İstanbul Sultangazi imar planları

İstanbul Sultangazi imar planları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

1938 yılında İstanbul'un imar planı için 17 milyon TL ayrılmış!

1938 yılında İstanbul'un imar planı için 17 milyon TL ayrılmış. Söz konusu planın iki üç senede bitmesi planlanmış.

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

1952 yılında İstanbul'un imar planı yapılmış!

1952 yılında Belediye tarafından İstanbul' un imar planının yapılmasına karar verilmiş.

İstanbul'da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

İstanbul Sultangazi'de dün gece bir inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazması ile bina kaydı ve çatlaklar oluştu. 

Arnavutköy'de 4 kat konut imarlı arsa satılıyor! Megakentte KDV'den muaf arsa arayanlar bu tarihe dikkat!

İstanbul Sultangazi Belediye Başkanlığı, Arnavutköy'de yer alan 4 kat konut imarlı arsayı KDV'den muaf satışa sunuyor. Peki Arnavutköy'de satışı yapılacak arsanın fiyatı ne kadar? 

1934 yılında İstanbul'da imar için ilk adım atılmış!

İstanbul'un imar çalışmaları için 1934 yılında düğmeye basılmış. Söz konusu proje için Alman ve Fransız uzmanlardan destek alınmış.

İstanbul Arnavutköy'de 3 adet konut imarlı arsa satılıyor!

İstanbul Sultangazi Belediyesi, İstanbul ili, Arnavutköy ilçesinde yer alan 3 adet konut imarlı arsayı satıyor. Peki Arnavutköy'deki arsaların fiyatları ne kadar? 

Bakanlık açıkladı! Kentsel dönüşümde belediyeler devre dışı...

Marmara Bölgesi'nde beklenen deprem nedeni ile İstanbul'da imar faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın büyük kentsel dönüşümü başlatabilmesi için kanun düzenlemesine gidildi. Buna göre, yeni kentsel dönüşüm yasası, önemli değişiklikler içermekte. İşte haberin det

İstanbul'un 3 ilçesinde 12 adet gayrimenkul satılıyor! İhalesi 7 Kasım'da! 

İstanbul Sultangazi Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Arnavutköy, Çatalca ve Şile ilçelerinde yer alan 12 adet gayrimenkulü satıyor. Peki İstanbul'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Sultangazi rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Eski Habipler Mahallesi 6164 Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alan İle Malkoçoğlu Mahallesi Muhtelif Parselleri Kapsayan Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kafaları karıştıran tabela! Fiyatları gören isyan etti

İstanbul Sultangazi'de bulunan 'Et ve Balık K.' isimli kasabın tabela ve dükkan tasarımı müşteriler tarafından 'Et ve Süt Kurumu' mağazalarına benzetilyor. Dükkana gelenler, yüksek fiyatla karşılaşınca büyük tartışma oldu.

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Sultangazi imar planları Haberi

İstanbul Sultangazi imar planları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3194 Sayılı Kanunun 8.maddesine göre ilan edilen imar planları her ayın belirli tarihlerinde İBB'nin resmi internet sitesi üzerinden kamuya açık olarak yayımlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde 27 Haziran 2022 tarihi itibariyle de bazı ilçelerin imar planları ve plan tadilatları yayımlandı. Söz konusu bu ilçeler şu şekilde: Pendik, Bakırköy, Çatalca, Sultangazi, Büyükçekmece, Ümraniye, Üsküdar ,Sancaktepe, Kartal, Tuzla, Kadıköy.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan resmi bilgilere göre,  Sultangazi ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği 27 Haziran 2022 tarihinde askıya çıkarıldı. 

Sultangazi ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği 26 Temmuz 2022 tarihinde askıdan inecek.

Dileyen herkes...