04 / 05 / 2024

İstanbul susuzluk

İstanbul susuzluk

İstanbul'a su sağlayan 10 barajın toplam doluluk oranı, yağışlarla artarak yüzde 66,71'e yükseldi. Barajlardaki su miktarı, geçen yıl aralık ayında yüzde 35 olarak ölçülmüştü.

İstanbul'daki barajların ne kadarı dolu?

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, son günlerde etkili olan yağışlarla yüzde 50,10'a yükseldi. Kazandere ve Istrancalar barajlarında doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı.

İstanbul'da 7 kritik sorun acil çözüm bekliyor!

İstanbul'da yaşamak her ne kadar güzel görünse de faturası vatandaşlara ağır şekilde kesiliyor. Deprem riski, trafik, susuzluk tehlikesi, barınma sorunu gibi sorunların acilen çözüme kavuşması gerekiyor. 

İstanbul’da su alarmı! Halı, balkon, araç yıkamasına yasak mı geliyor?

Küresel ısınma sonucu yağış rejiminin değişmesi ile birlikte yaşanan susuzluk artık bizi de tehdit etmeye başladı. 16 milyonun yaşadığı İstanbul’da barajlar neredeyse boş. Peki hangi tedbirler bizi bekliyor?

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Kanal İstanbul'la susuzluk yolda mı?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 3 gün içerisinde değerlendirilen DSİ raporunun görmezden gelindiğini açıklayıp sıkıntıları tek tek sıraladı.

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

İstanbul'da sonbahar yağışları barajları doldurdu!

Susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalan İstanbul'un imdadına sonbahar yağışları yetişti. Ağustos ayında yüzde 17'ye kadar düşen barajlardaki doluluk oranı, Aralık ayında yüzde 54,46'ya yükseldi.

Veysel Eroğlu: İstanbul'u susuz bırakmadık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İstanbul’da yaz mevsiminde gündeme gelen susuzluk tartışmalarını değerlendirdi. Eroğlu İstanbul’u susuz bırakmama sözü verdiklerini ve bu sözü yerine getirmek için süreci akıllıca yönettiklerini söyledi

İstanbul'daki barajların doluluk oranı ne kadar?

İstanbul’da Ağustos - Eylül aylarında yaşanan 'susuzluk' endişesi, yağışların kendisini hissettirmesiyle giderek azalıyor. Barajlardaki doluluk oranı, tehlike sınırına çok yakın ancak yağmur mevsimi kurtarıcı olabilir!

İstanbul susuzluk Haberi

İstanbul susuzluk

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre, kente su sağlayan ve toplam 863 milyon 770 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip barajlardaki mevcut su hacmi yağışlarla artmaya devam ediyor.


Barajlardaki su miktarı, geçen yıl aralık ayında yüzde 35 iken, bugün itibarıyla yüzde 66,71 olarak ölçüldü. Barajlardaki su miktarı; şubatta 31,32, martta 32,19, nisanda 32,52, mayısta 28,57, haziranda 25,32, temmuzda 21,33, ağustosta 17,23, eylülde 19,05, ekimde 27,62, kasımda 39,47, Aralık'ta 60,78 oldu. 


Son 4 yılın en yüksek ocak ayı oranı


Ocak ayının ilk günü olmasına rağmen ulaşılan 3'te 2'lik doluluk, son 4 yılın en yüksek oranı oldu. 


Yılın ilk ayları dikkate alındığında barajların doluluk oranı 2012'de 60,58, 2013'te 63,55, 2014'te 36,25 şeklinde gerçekleşti. 


İstanbul'a su sağlayan barajlarda Kazandere ve Istrancalar yüzde 100'lük...