06 / 05 / 2024

İstanbula iki önemli metro hattı müjdesi

İstanbula iki önemli metro hattı müjdesi

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Topbaş, kentin Anadolu ve Avrupa yakalarında iki önemli metro hattı için ihale aşamasına geldiklerini belirtti.

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Borsadan iki ayda 912 bin yatırımcı kaçtı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten borsadan iki ayda 912 bin yatırımcının kaçtığını söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

Arçelik'te iki üst düzey atama gerçekleşti

Türkiye'nin bir numaralı beyaz eşya markası Arçelik'te üst yönetimine iki önemli atama gerçekleşti. İşte o isimler...

Dolar neden yükseliyor? İşte o iki önemli sebebi bakın kim açıkladı!

Haber7'ye konuşan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, dolar, euro ve altın gibi değerli metallerde yaşanan ani yükselişin sebeplerini değerlendirdi. Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, döviz kurlarındaki ve altın fiyatlarındaki ani yükselişi analiz ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

EYT başvurusunda flaş detay! Mağdur olmamak için bunu yapın

Emeklilik başvurusu yapacak çalışan EYT'lilerin dikkat edeceği iki önemli detay var. Birincisi işverene verilecek evrak ve dilekçe, ikincisi işten ayrılacağı tarih olarak karşımıza çıkıyor. Mağdur olmamak için bu ayrıntıya dikkat!

EYT’de prime takılanlar için iki önemli değişiklik! TBMM gündeminde!

Yaşanan deprem sebebiyle şu anlık gündemde yer almayan EYT kanun düzenlemesi, şubat ayı sona ermeden TBMM'de görüşülmesi için hazırlık yapılıyor. Vatandaşlar kademeli prim şartına yönelik değişiklik yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. İşte detaylar!

Selçuk Geçer iki hafta sonrasını işaret etti! Dolar sert uçacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, elinde Doları olanları çok net bir şekilde iki hafta sonrasını beklemeleri için uyardı. Türkiye’de birçok yatırımcı doların hangi seyirde ilerleyeceğini merak ediyor. Selçuk Geçer konuyla ilgili çok önemli yorumlarda bulunarak kritik tarihi açıkladı.

Naci Görür’den iki bölge için dehşete düşüren uyarı! Oraları etkilenirse felaket olur!

Kahramanmaraş merkezli felaketin geleceğini önceden duyuran Prof. Dr. Naci Görür, bu kez çok önemli bir uyarı daha yaptı. Aynı zamanda Bilim Akademisi Üyesi de olan Görür, Türkiye’deki iki faya dikkat çekerek, “İnşallah bunlar etkilenmez, çünkü o zaman felaket olur” ifadelerini kullandı.

Şehir değiştiren depremzedeler için önemli açıklama!

AFAD başkanı deprem bölgesinden tahliye edilen ya da kendi imkanıyla şehir değiştiren depremzedelerle ilgili iki önemli konuya açıklık getirdi.

Faiz kararları peş peşe açıklanacak! Dolar duracak euro yükselecek mi?

Fed ve ECB çarşamba ve perşembe günü art arda iki önemli faiz kararını açıklayacak. Her iki kararın da döviz üzerinde etkileri olacak. Dolar ve Euro nasıl seyir izleyecek?

EYT'de borçlanma yapacakların bilmesi gereken çok önemli 2 detay!

Askerlik borçlanması istenilen döneme saydırılabilir mi? Yurtdışı borçlanması Bağkur'a mı SSK'ya mı sayılır? İşte bu önemli iki sorunun yanıtı...

İstanbula iki önemli metro hattı müjdesi Haberi

İstanbula iki önemli metro hattı müjdesi

İhale Eylül ayında


"Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı metroları için eylül ayında ihaleler yapılacak" ifadesini kullanan Topbaş, Ataköy-İkitelli hattı ile Basın Ekspres yolu güzergahının Marmaray ve Olimpiyatköy-Bağcılar metrosu ile entegre raylı sisteme kavuşacağına dikkati çekti. Topbaş, bu şekilde Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinin hattan istifade edeceğini aktardı. Topbaş, Anadolu Yakası'ndaki Dudullu-Bostancı metrosunun ise Maltepe,Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye'den geçeceğini anlatarak, bu hattın da Marmaray, Kadıköy-Kartal Metrosu ve Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosu ile entegre olacağına işaret etti.


Açıklamaya göre, 14 Eylül'de ihalesi yapılacak Ataköy-İkitelli Hattı 13,3 kilometre uzunluğunda olacak ve saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak. Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşak, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi istasyonlarından oluşacak hattın yolculuk süreleri; Ataköy-İkitelli arasında 19,5 dakika, Yenikapı-Çobançeşme...