03 / 05 / 2024

İstanbulda hastanelerin güçlendirilmesi

İstanbulda hastanelerin güçlendirilmesi

İSMEP kapsamında İstanbul'daki sağlık yapılarıne güçlendirme yapacak inşaat firmaları beli oldu. İstanbul İl Özel İdaresi, müteahhitlik seçimi sonuçlarını Resmi Gazete'de yayınladı

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Ali Koçak İstanbul ve Marmara'nın kurtuluş reçetesini açıkladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, yapımı 30 seneyi geçmiş, korozyona uğramış, depreme dayanıklı olmayan yapıların güçlendirilmesi yerine yıkılıp yeniden inşa edilmesinin daha çok tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul'un güçlendirilmesi için 104 yıla ve 465 milyar dolara ihtiyaç var!

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve İBB Başkanı aday adayı Dr. Suat Sarı, İstanbul'da beklenen olası depreme değinerek, çarpıcı rakamlar paylaştı. Sarı, güçlendirme maliyetini ve süresini açıkladı. 

Son dakika! 750 bin hektar alan flaş karar!

Merakla beklenen 12. Kalkınma Planı'na göre, tarımsal altyapının güçlendirilmesi için 750 bin hektar alan sulamaya açılacak. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre böylelikle ekonomik olarak sulanabilecek alan miktarı olan 8,5 milyon hektarın yüzde 92,4’lük kısmının sulanması sağlanacak.

‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konut arzının artırılmasına katkı verecek!

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, deprem kuşağındaki Türkiye'de mevcut yapı stokunun güçlendirilmesi, yenilenmesi ve kentsel dönüşümün sağlanması gerektiğini belirtti. Gönül, "Bunun için gerekli finansman kaynağına ulaşma konusunda sermaye piyasası araçları büyük önem kazanmaktadır” dedi.

Kadın kooperatiflerine yönelik eğitimler istihdamı artıracak

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınların kooperatifleşmesi ve mevcut kooperatiflere aktif katılımlarının sağlanması isteniliyor.

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü"nün yenileneceği ve 5 sene daha uzatılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Güçlü bir fiber alt yapı olmadan 5G’ye geçmek mümkün değil!

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 5G teknolojisinin fiber internet altyapısı ile hayata geçeceğine dikkat çekerek, fiber internet altyapısının yaygınlaşması ve güçlendirilmesi konusunda uyardı.

'Yarısı Bizden' kampanyasının ilk yıldaki maliyeti 313,5 milyar TL! 

Eski yapı stokunun depreme karşı güçlendirilmesi kapsamında bakanlık tarafından açıklanan “Yarısı Bizden Kampanyası” ile ilk senede 200 bin konutun dönüşüm maliyeti 313,5 milyar lira şeklinde hesaplandı. İşte ayrıntılar...

Özel okullarda deprem isyanı: Veliler binaların depreme dayanıklı olmadığını iddia etti!

İstanbul'da çocukları özel bir eğitim kurumunda eğitim gören veliler İTÜ İnşaat Fakültesi'nin kolejin binalarının riskli olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğine yönelik rapor hazırladığını öne sürerek, yönetimden çözüm bulmasını istedi.

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi?

Türkiye’nin 10 ilini birden vuran deprem, binaların güçlendirilmesi gerçeğini bir kez daha acı şekilde hatırlatırken, depremde iki kamu hastanesinin ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatör, en çok araştırılan konular arasında. Peki sismik izolatör nasıl çalışıyor, ne işe yarıyor?  

BDDK’dan kredi kullanımına yeni şart!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha da verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yeni bir adım attı.

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Marmara Depremi'ndeki acıların tekrarlanmaması için yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi ve denetim sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

İstanbulda hastanelerin güçlendirilmesi Haberi

İstanbulda hastanelerin güçlendirilmesi

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında düzenlenen Sağlık Yapıları Güçlendirme ve Onarım İnşaatı Sözleşme Paketi İstanbul ilinde 7 adet Sağlık Yapısının Güçlendirme ihalesinde kazanan müteahhitlik firmalarının listesini yayınladı. 


İlan bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. 


İlan için