02 / 05 / 2024

istanbulda yaşayan kişi sayısı

istanbulda yaşayan kişi sayısı

2013 yılında İŞKUR'un aldığı açık işlerin yüzde 25'i İstanbul'daki iş yerlerinden gelirken, İstanbul'u İzmir ile Ankara takip etti. Verilere göre Her 4 kişiden 1'i İstanbul'da yaşıyor...

81 ilde yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor! 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapılacak! 

İş arayan vatandaşların yakından takip ettiği İŞKUR, 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapıyor. İşte 81 ilde yaşayan herkesi ilgilendiren o detaylar...

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Konut kira fiyatları ABD'yi de vurdu: 650 bin kişi sokakta yaşıyor!

ABD'de evsizlerin sayısının yüzde 12 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı aktarıldı. Veilere göre 650 bin kişi sokakta yaşıyor.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

O Belediyede arsa satışı kapsamında usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığı belirlenen 7 kişi tutuklandı!

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Belediye'de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ndeki şüpheli işlemle ilgili 4 personeli görevden alarak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Olay ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve 7 kişi tutuklandı. 

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

TÜİK açıkladı; işsizlik yüzde 9,6'ya yükseldi! 3 milyon 337 bin kişi işsiz...

TÜİK, haziran ayına dair işgücü istatistiklerini paylaştı. Verilere göre haziran ayında işsizlik oranı yüzde 9,6'ya çıktı. Toplam işsiz sayısı 3 milyon 337 bin oldu.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kent-Kır Nüfus İstatistikleri, 2022 verilerini yayımladı. TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor.

istanbulda yaşayan kişi sayısı Haberi

istanbulda yaşayan kişi sayısı

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, 2013 yılında İŞKUR'un aldığı açık işlerin yüzde 25'inin İstanbul'daki iş yerlerinden geldiğini ve 370 bin 508 kişilik açık iş talebi bulunan İstanbul'u sırasıyla İzmir ile Ankara'nın izlediğini bildirdi. 


Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, kurumun 2013 yılı verilerine göre, en fazla açık iş talebinin İstanbul'daki iş yerlerinden geldiğini belirtti. 


Türkiye'deki toplam 1 milyon 481 bin 196 kişilik açık işin yaklaşık yüzde 25'ine tekabül eden 370 bin 508'inin İstanbul'da bulunduğuna işaret eden Yazıcı, "İstanbul'u sırayla 92 bin 603 kişiyle İzmir, 65 bin 570 kişiyle Ankara, 58 bin 883 kişiyle Ankara ve 49 bin 222 kişiyle Bursa izliyor. Bu 5 ilimizde talep edilen açık iş sayısı, Türkiye'deki tüm açık işlerin yüzde 43'ünü oluşturuyor. En az açık iş talebi bulunan illerimiz...