03 / 05 / 2024

İstihdam artışının turizme etkisi

İstihdam artışının turizme etkisi

İstihdam artışının yüzde 20'si turizmden sağlandı. Akdeniz Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Türkiye'de sigortalı sayısındaki artışın yüzde 20'si turizm sahalarındaki gelişmeden elde edildi.

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Ev almayı düşünenler hemen bakın!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada ruhsat sayısındaki artışın konut üretiminin artacağını göstermediğini belirterek, gelecek sene konut açığının daha fazla olacağını ve fiyatların düşmeyeceğini söyledi.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

TCMB, Reuters anketine göre faiz artışını hızlandırabilir!

Türkiye Merkez Bankası, ekonomik istikrarı ve enflasyonu kontrol altına alma amacıyla faiz artışına hız kazandırabilir. Reuters tarafından gerçekleştirilen ankete göre, ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini 250 puan artırarak yüzde 20'ye çıkaracağını tahmin ediyor. 

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Antalya Kirman Calyptus Resort-Spa'nın kapasite artışı için başvuru yapıldı!

Antalya Kirman Calyptus Resort-Spa'nın kapasite artışı için başvuru yapıldı. Manavgat Ilıca'da yer alan otelin kapasite artışının maliyeti 11 milyon 282 bin 544 TL olarak belirtildi.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

İstihdam artışının turizme etkisi Haberi

İstihdam artışının turizme etkisi

Geçen yıl 12;6; milyon olan sigortalı sayışı bu'yıl yüzde. 

3,9 artışla 13,1 milyona çıktı. Aynı dönerp^e turizmde çalışanların sayısı da yüzde 10,4 yükseliş, 324 binden 1 milyon 109 bine ulaştı. 


Bu dönemde Türkiye'deki sigortalı savındaki 495 bin kişiljk artışın yüzde 19,4'ü turizm sektöründeki gelişmeden kaynaklandı: Konaklama sektörünün gelişmedeki payı ise yüzde 7 oldu. Diğer yandan turizm sektörünün toplam istihdam içindeki payı da 0,'45 puanlık artışla yüzde 7j33'ten yüzde 7,78'e yükseldi.


Yedigün...