19 / 05 / 2024

işveren risk analizi yapabilir mi

işveren risk analizi yapabilir mi

Bilindiği üzere işçi çalıştıran tüm işyerlerinde risk analizi yapılması İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile zorunlu hale getiriliyor. Peki işveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Rapor alanlar dikkat, maaşınızı SGK ödüyor! İş göremezlik ödemesi nasıl hesaplanır? SGK T.C. no ile sorgulama

Sigortalı çalışanın işe devamını geçici olarak engelleyen bazı durumlar mevcut olduğu hallerde maaş ödemesini işveren yerine SGK yapıyor. İşte Rapor parası, İş göremezlik ödemesi hakkında merak edilenler... 

Asgari ücret için 500 TL ödeyecekler. Başvuruya gerek yok. Bakmakta fayda var

Bu sefer asgari ücretli değil, işveren vatandaşları ilgilendiren bir haber geldi. Her asgari ücretli vatandaş için devlet tarafından 500 TL destek verilecek. İşte detaylar...

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

İŞKUR resmen duyurdu! Bekçi alımları başladı! Bekçi olmak isteyenler hemen baksın! 

Son zamanlarda iş ilanlarının büyük kısmını oluşturan İŞKUR işveren ile işçiyi buluşturmaya devam ediyor. İŞKUR şu günlerde bekçi alımı yapan kurumlardaki ilanları duyurmaya başladı. Kimler bekçi olabilir? Bekçilik başvuru şartları neler? Bekçi olmak isteyenler hemen baksın! 

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! Asgari ücrette fiyat ne olacak? Asgari ücret zammı ikinci oturumu ne zaman?

İşçi, işveren ve hükümet mümessillerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk oturumunu bu hafta yaptı. İkinci oturumun tarihi de tespit edilirken asgari ücrete uygulanacak temmuz zammı için rakamlar belli olmaya başladı. Peki, Asgari ücret zammı ikinci oturumu ne zaman? İşte detaylar.

Asgari ücrette işveren maksimumunu açıkladı! Çalışanları mutsuz edecek

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak konusu oldu. Asgari ücret görüşmelerine ramak kala işverenden dikkat çeken açıklama yapıldı. İşte tüm detaylar...

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Seçim sürecinin atlatılmasının ardından şu sıralar en çok konuşulan konulardan birisi de asgari ücret zammı. İşçi ve işveren tarafları yaptıkları peş peşe açıklamalar ile günümüz koşullarında temmuz ayında yapılacak zam oranına ilişkin görüşlerini paylaşıyor.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Tazminatta flaş gelişme! İşveren artık ödemek zorunda

Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karar verdi. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat topladı. İşte tüm detaylar...

işveren risk analizi yapabilir mi Haberi

işveren risk analizi yapabilir mi

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Risk analizi hususunda en çok merak edilen konular arasında "İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi?", "İşveren risk analizi yapabilir mi?" soruları yer alıyor.


İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 5. maddesinde bu soruların yanıtına yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, işverenler risk değerlendirmesini kendileri de yaptıkları gibi, uzmanlara da yaptırabiliyor.


İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi Ekibi

İşveren yükümlülüğü

MADDE 5 – 

(1) İşveren; çalışma ortamının ve çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlama, sürdürme ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır.


(2) Risk değerlendirmesinin gerçekleştirilmiş olması; işverenin, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.


(3) İşveren, risk değerlendirmesi çalışmalarında görevlendirilen kişi veya kişilere risk değerlendirmesi ile ilgili ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve belgeyi temin...