06 / 05 / 2024

işyerinde kiradan elde edilen gelir vergisi

işyerinde kiradan elde edilen gelir vergisi

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir? Kiradan elde edilen gelir vergisi nereye ödenir?

EYT için yeni yasa teklifi! 1999-2008 arası kademeli emeklilik için düğmeye basıldı!

3 Mart 2023 tarihinden itibaren EYT düzenlemesi yürürlüğe girdi. Milyonlarca kişi emeklilik hakkı elde ederken, gözler şimdi de 1999-2008 aralığındaki sigortalıların durumuna çevrildi. 

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

Mahkeme bu sefer mülk sahibini haklı buldu! Kira anlaşmazlıklarında son dakika! 

16 yıldır aynı iş yerinde kiracı olan kişi, kira bedellerini ödemeyerek geciktirdi. Konuyu mahkemeye taşıyan mülk sahibi, hukuk mücadelesini kazandı. İşte detaylar...

Nurol GYO ara dönem faaliyet raporunu yayımladı! İşte şirketin elde ettiği hasılat tutarı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yayımlanan konsolide faaliyet raporuna göre, şirketin toplam kaynakları ve 30 Eylül 2023 döneminde elde ettiği hasılat miktarı belli oldu.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

İzmir’in Torbalı ilçesinde dondurulmuş gıda üretilen iş yerinde, yüksek kira sebebiyle anlaşmazlık çıktı. İşte detaylar... 

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Emekli olup çalışan EYT'lilerin izin ve kıdem tazminatı hakkı yanar mı? EYT'de şok detay! Peş peşe açıklandı!

EYT'lilerin bir bölümü emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmayı sürdürecek, bir bölümü de başka iş yerinde çalışmaya başlayacak. Peki EYT'lilerin emeklilik sonrası izin süreleri nasıl hesaplanır? İzinler yanar mı? 

İndirimin hası Migros'tan geldi! Raflar boşalmadan acele edin

Ayçiçeği tohumlarından elde edilen ayçiçek yağı, yemek pişirme ve fırınlamada kullanılan popüler bir bitkisel yağ türüdür. Dolayısı ile mutfakların vazgeçilmez ürünü olan ayçiçek yağına gelen zamalrın akabinden indirim üstüne indirim geliyor. Bir indirim de Migros'tan geldi.

Rize'de yaşayanlara müjde! Kiradan uygun fiyata ev sahibi olmanız mümkün!

Kira ödemekten daha uygun fiyata ev sahibi olmak mümkün. Rize’de sunulan yeni bir fırsat ev sahibi olmak isteyenler için kiradan daha az taksitlerle ev sahibi olmak mümkün hale geliyor. Peşinatını ödeyenler hayallerindeki evi satın alma imkanına kavuşacak. İşte detaylar...

EYT'de son dakika! Çalışmaya devam edecekler hemen baksın! Asgari ücret 9 bin 114 lira ödenecek! Prim farkı...

EYT yasasında emekli olup da aynı iş yerinde çalışmak isteyenlerle, emekli olup başka işte çalışmak isteyenlere ilişkin önemli bir maddeye de yer verildi. EYT'de son dakika! Çalışmaya devam edecekler hemen baksın! Asgari ücret 9 bin 114 lira ödenecek! Prim farkı...

EYT'ye başvuru sürecinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Başvuru yapmadan önce mutlaka bakın!

Yasalaşarak Resmi Gazete'de yayımlanan EYT yasasıyla gözler şimdi izlenecek sürece çevrildi. Hâlâ bir iş yerinde çalışan EYT'li çalışanın kıdem tazminatı almak konusunda sorun yaşamaması ve işverenin beş puan indiriminden faydalanması için dikkat edilmesi gereken noktalar söz konusu.

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

işyerinde kiradan elde edilen gelir vergisi Haberi

işyerinde kiradan elde edilen gelir vergisi

Kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir?

Mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Verginin mükellefi, belirlenen istisna bedelinden yüksek miktarda kira geliri elde edenler oluyor.


Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Bu sene 2013 yılında elde edilen kiralama gelirleri için vergi ödeniyor.


Meskenlerde 2013 yılı için 3.200 TL istisna uygulanacaktır. Bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler faydalanabilecektir.


İşyerinde ise 2013 yılı için istisna bedeli 26.000 TL olup, bu bedelden yüksek miktarda kira geliri elde edenlerin vergi ödemesi gerekiyor.


Kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Ancak öncelikle, Mart ayında beyanda bulunulması gerekiyor. Daha sonra Mart ve Temmuz aylarında vergi ödemesi yapılıyor.


Kiradan elde edilen...