05 / 05 / 2024

itü budist tapınağı

itü budist tapınağı

İTÜ kampusuna yapılacak cami için "İsterlerse sinagog da açarız" diyen rektör Mehmet Karaca'ya öğrenciler taleplerini 16 bine ulaşan imza kampanyasıyla iletti. Peki İTÜ'ye Budist tapınağı yapılacak mı?

İBB, Şile yolunu rahatlatacak kavşağın inşaatına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile Yolu’nun Yenidoğan mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için kavşak ve alt geçit inşaatına başladı. 120 gün devam edecek ilk etap kapsamında, Şile – İstanbul yönünde 2 şerit yan yoldan, İstanbul – Şile istikametinde de 2 şerit olarak ters istikametten sa

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

En zengin 6 İngiliz'in serveti, 13 milyon fakirin varlığına eşit!

İngiltere’nin en zengin 6 iş insanının toplam varlığının, nüfusun en fakir 13,2 milyonluk kesiminin toplam varlığına eşit olduğu bildirildi.

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

Buca'da imar barışı fırsatçılarına geçit yok!

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede inşa edilen kaçak yapılar yıkılıyor. Kentte imar barışı fırsatçılarına geçit verilmiyor.

Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Antalya Büyükşehir Belediyesi arsa karşılığı Boğaçay özel proje alanı yapımının ihalesini gerçekleştirdi. Peki, Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Sivas Belediyesi alt geçit projelerine devam ediyor!

Sivas Belediyesi şehir içi trafiği rahatlatmak için alt geçit çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Gül Kavşağı'na ilave yol ve geçit!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, şerit daralması nedeniyle trafikte tıkanmalara yol açan Gül Kavşağı’na ilave yol ve geçit yapmak için düğmeye bastı.

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

itü budist tapınağı Haberi

itü budist tapınağı

 İTÜ rektörü Mehmet Karaca’nın, itü24 sitesine verdiği söyleşide, kampusa cami yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruyu, “İTÜ’ye yakışır, ne çok klasik ne de çok modern bir cami olacak. Sadece cami de değil; isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin” sözleri üzerine öğrenciler tarafından açılan Budist tapınağı kampanyasına 16 binden fazla imza toplandı.


Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, İTÜ’lülerin kampusa Budist tapınağı yapılması talebiyle change. org’da başlattığı kampanyada, 10 bin barajı sadece altı gün içinde 16 binden fazla imzayla geçildi. Kampanyanın ardından öğrenciler, İTÜ Rektörü Karaca’nın Budist tapınağı talebine yerine getirip getirmeyeceğini bilmediklerini söylediler.


Öğrenciler imza kampanyası başlatmalarının nedenlerini şöyle sıralamıştı:

* Konfüçyanizm, Taoizm ve Budizm’le birkaç yıldır ilgileniyorum. Dini vecibelerimi yerine getirebileceğim bir alan olsa çok iyi olurdu. Tipitaka ve Mahayana Sutraları’nı okuyabileceğim huzurlu...