06 / 05 / 2024

itü teknopark mı açacak

itü teknopark mı açacak

İTÜ 5 alanda açacağı teknoparklarla adından daha çok söz ettirmeye hazırlanıyor. Ekosistem açısından İstanbul’un finans merkezi olan Büyükdere’de faaliyet gösterecek teknoparklar, pek çok alanda cazibe merkezi olacak

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Altın kıkırdak küpelerde net yüzde 20 indirim! Çeşit çeşit modeller! İşte Koçak altın 17 Kasım 2022 fiyat listesi

Tarzına tarz katmak isteyen bayanların en çok tercih ettiği kıkırdak küpelerde net yüzde 20 indirim fırsatı başladı. Koçak altında çeşit çeşit satılan bu altın küpelerin model ve fiyatları merak ediliyor. Peki kıkırdak altın küpe fiyatları ne kadar? İşte 17 Kasım 2022 Koçak altın fiyat listesi.

Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Bayer-Yiğit Ortak Girişimi Adi Ortaklığı, Üsküdar projesinin detayları belli oldu. Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla haberimizde yer alıyor. İşte Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla...

Mardin Dargeçit'te kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Dargeçit'te yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Okevhome Gayrimenkul Emlak İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Okevhome Gayrimenkul Emlak İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 900 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Alyan, Raşit Gümüş ve Touraj Talimy Gashty ortaklığında kuruldu.

4a Yiğit Harita Mühendislik İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

4a Yiğit Harita Mühendislik İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yiğit, Murat Yılmaz ve Serkan Andiç ortaklığında kuruldu.

Itı Turkey Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Itı Turkey Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Itı Engıneerıng Srl tarafından kuruldu.

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Bütün çocuklar mirasta eşit paya mı sahip olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dedemin amcası Almanya’da vefat etti. Ölen kişinin babası iki evli. İki evlilikten 6 çocuğu var. 2 tanesi hayatta. Hayatta olmayan kardeşlerinin çocuklarına mirastan pay düşer mi?' sorusunu yanıtladı.

Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi Teknopark Şubesi açıldı!

Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi Teknopark Şubesi bugün Pendik'te 20 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Can tarafından kuruldu.

Babadan kalan mirasta malları kim yönetir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın vefatından sonra 5 kardeşe miras kalmıştı. Fakat ben ve ablam reşit olmadığımız için bizim hakkımız annemizdeydi. Annem büyük abimize vekalet verdiği için malların büyük bölümünü kaçırdı. Napabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerindeki binaların satışı TBMM'de!

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerinde bulunan tarihi binaların satışı TBMM gündemine taşındı. Baş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

itü teknopark mı açacak Haberi

itü teknopark mı açacak


2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefleyen Türkiye’nin bu rakama ulaşması için katma değeri yüksek ürünler üretmek zorunda olduğu bilinen bir gerçek...Şimdiye kadar beraber çalışma fikrine pek sıcak bakmayan sanayici ve üniversitelere artık daha çok iş düşüyor. İTÜ Rektörü Mehmet Karaca bu yolda atılması gereken adımların hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek bir çağrıda bulunuyor. 


Karaca, “Proje bazlı çalışmalar yapılmalı. Anlayış problemi var fikri mülkiyet çok ucuz Türkiye’de. Dünyada öyle değil. Sanayici bir fikre para harcamaya pek sıcak bakmıyor. Diğer taraftan üniversiteler ise bir ürünü ithal etmenin sanayiciye daha kolay geldiğini düşünüyor”dedi. Toplum olarak 2023’e hazırlandığımızı belirten Karaca,”Orada sanki üniversiteler unutulmuş gibi. İşin acı tarafı biz üniversitenin evrimlerini doğru yaşamadık. Üniversitelerin toplumu yönlendiren, ekonomik değerler sunan tarafı eksik kaldı. Şimdi ise o...