02 / 05 / 2024

izmir İZBAN hattı

izmir İZBAN hattı

İzmir, son yıllarda aldığı yoğun göçle gayrimenkulde ciddi bir hareketlenmeye sahne oluyor. Metro ve tramvay gibi raylı sistemlerin geçtiği bölgelerde gayrimenkuller değer kazanıyor. En yüksek değerlenme ise İZBAN hattındaki duraklarda görülüyor.

İZBAN Selçuk aksında son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkaracak Selçuk aksının inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İstasyonun büyük ölçüde tamamlandığı bildirildi.

İzmir İzban hattı Torbalı'ya kadar uzayacak!

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)'e kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor.

İzmir İzban hattı Torbalı'dan Selçuk'a kadar uzayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattının Torbalı'dan sonra Selçuk'a kadar uzatılması için yapım çalışmalarına başlandı.

İZBAN hattında kaza: 1 ölü!

İzmir'de Cumaovası - Aliağa seferini yapan İzmir Banliyö Hattı (İZBAN) treni, Menemen İlçesi Yanıkköy mevkisinde karşıdan karşıya geçmek isteyen işçi kadına çarptı. Genç kadın hayatını kaybetti

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar ve o tarih...

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için 2.3 milyar dolarlık kredi!

İngiltere tarafından Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'na kredi desteği müjdesi verildi ve 2.3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu. 

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı için belirlenen dış krediyle ilgili soru önergesi!

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı Projesi için belirlenen dış kredi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

izmir İZBAN hattı Haberi

izmir İZBAN hattı

Türkiye'nin üç büyük kentinden biri olan İzmir, son yıllarda özellikle 'beyaz yakalı' kesimden yoğun göç alıyor. Artan nüfusla birlikte trafik problemi de giderek büyüyen kentte ulaşım projelerine hız verilmiş durumda. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; Kentin büyüme aksı ile uyumlu şekilde ilerleyen metro ve tramvay hatları, etkilediği bölgelerdeki tercih edilme potansiyelini ve alternatif yatırım kanallarını arttırıyor.

Gelişen kentte Dap Yapı'dan Teknik Yapı'ya kadar markalı konut üreticileri yeni projeler üretiyor. Kuzey ve güney aksında gelişen İzmir'de yatırım amaçlı alımlarda yeni gelişim bölgeleri öne çıkarken, oturum amaçlı alımlar için ise daha çok ulaşımı kolay olan merkezi bölgeler tercih ediliyor. Gelişen ulaşım ağları ve artan göç nedeniyle kentte gayrimenkul değerlerinde de artış gözleniyor.

DÖRT GATTA 62 DURAK    

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin Ekonomist Dergisi'ne özel...