06 / 05 / 2024

İzmir yatırım potansiyeli

İzmir yatırım potansiyeli

İzka İnşaat İş Geliştirme Koordinatörü Merve Kaya, “Günümüzde kentlerin dönüşüm faaliyetleri ağırlıklı olarak bina bazında yapılıyor. Bütüncül anlayışla yapılan dönüşümün daha fazla yapılması gerekiyor” diye açıklamalar yaptı.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Bakan Uraloğlu'ndan İzmir'e yatırım raporu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir'de AK Parti iktidarları zamanında 215 milyar liralık ulaşım yatırımı yaptıklarını ve İzmir'in ihtiyaçlarını iyi bildiklerini kaydetti.

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Kıbrıs’ta nereye baksanız yeni bir inşaat projesi görüyorsunuz. Popüler yatırım alanı şeklinde gösterilmesinden sonra ilgi odağı haline gelen bölge Türk gayrimenkulcülerin de rotasında yer alıyor. Fiyatlardaki artışlara rağmen yeni yatırımlar ve gelişim potansiyeli bölgeye ilgiyi de canlı tutuyor. 

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

Arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak 3 yeni il peş peşe açıklandı! Yatırımcılar acil bakın!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin son zamanlarda sık sık gündeme gelen arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak olan 3 yeni il peş peşe açıkladı. İşte o iller...

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

Radisson Red Hotel İzmir'de kira garantili otel odası yatırımı fırsatı! Gayrimenkul yatırımında son trend!

Dünyaca ünlü otel markası Radisson'un Türkiye’de ilk defa İzmir’de hayata geçireceği Radisson Red Hotel'de kira garantili otel odası yatırımı fırsatı sunuluyor. İşte merak edilen detaylar... 

Barem Ambalaj'dan yatırım hamlesi, kendi hammaddesini ve enerjisini üretecek

İzmir'de 1999 yılında küçük bir atölyede üretime başlayan Barem Ambalaj, 3 fabrikada 800 kişiyle yaptığı üretimi stratejik bir yatırım hamlesiyle büyütmeyi hedefliyor.

150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya ve Türkiye arasında toplamda 4 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirtti. Karanfil, Libya'da Türk iş insanlarını bekleyen ortalama 150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli olduğunu dile getirdi

Arsa ve arazi yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Nef Arsa İzmir Satış Müdürü Şeyma Yeşim Dikmen arsa yatırımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Gözde Grubu'ndan İzmir'e 100 milyon dolarlık hastane yatırımı!

Sağlık ve inşaat yatırımlarıyla adından söz ettiren Gözde Grubu İzmir'e yeni bir hastane yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Firma İzmir'de Özel Sağlık Hastanesi inşaatı için çalışmalara başladı. 

İzmir'e 2 milyar 200 milyon TL'lik kentsel dönüşüm yatırımı!

İzmir'de inşa edilen deprem konutlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentte kentsel dönüşüm için  2 milyar 200 milyon TL kentsel dönüşüm yatırımının yapıldığını açıkladı. 

İzmir yatırım potansiyeli Haberi

İzmir yatırım potansiyeli

Günümüzde kentlerin kentsel dönüşüme yönelik faaliyetlerinin ağırlıklı olarak bina bazında görüldüğünün altını çizen İzka İnşaat İş Geliştirme Koordinatörü Merve Kaya, “Bütüncül anlayışla her türlü yeşil alan ve donatı alanlarını içerecek şekilde kent kimliğine ve kent tarihine uygun planlama prensibi ile hayata geçirilen uygulamalardı oransal olarak çok daha fazla görülmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.


Gayrimenkul sektöründe 2017 yılının fonksiyonlar bazında değerlendirilebildiğini anlatan Kaya, “Ofis sektörününde bariz bir durgunluk yaşandığı, otel gibi gayrimenkul yatırımlarının da şehir otelleri dışında bu durgunluktan pay aldığını söyleyebiliriz. Konut ve perakende talebi diğer fonksiyonlara göre daha olumlu bir tablo çizmektedir” dedi. Kaya, “Gelişen ve dönüşen dünyaya uyum sağlayan işler ortaya çıktığı sürece temel ihtiyaçlardan olan barınmaya yönelik üretimin temeli olan konut sektörüne kul-lanıcinin ilgisi daimi kalacaktır” dedi....