06 / 05 / 2024

japonya türkiye fabrikası

japonya türkiye fabrikası

Japon mürekkep üreticisi Toyo Ink, Türkiye’de açacağı fabrikasının inşaatını erteledi. TL’deki değer kaybı nedeni fabrika inşaatının ertelenmesi neden oldu.

Japonya'dan Türkiye'ye övgü: Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmaları takdire şayan!

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko, Türkiye’nin depremle mücadelede çalışmaları ile kalıcı konutların yapımı konusunda övgülerde bulundu. Bakan Özhaseki de çok hızlı hareket edildiğini ve teslimlerin gelecek sene yapılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR'ın Türkiye üretimine başlandı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen ve ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR’ın üretimine başlandığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye’deki otomobil devi üretimini durduruyor!

Türkiye'de üretim yapan otomobil üreticilerinden Tofaş, Bursa'daki fabrikasında üretime 24 gün boyunca ara vereceğini açıkladı. Yaklaşık 7 bin işçinin istihdam edildiği otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle şartel indirecek.

Alman devinden Türkiye'ye 40 milyon avroluk yatırım!

Alman devi ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla ticari araç fren körükleri için Sakarya'da kurduğu fabrikasının resmi açılışını yaparak, ek tesislerin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

japonya türkiye fabrikası Haberi

japonya türkiye fabrikası

Japon mürekkep üreticisi Toyo Ink Holding, Türkiye'de açacağı mürekkep fabrikasının 
inşaatını erteledi. Firmadan yapılan açıklamaya göre, TL’deki değer kaybı projenin durdurulmasına neden oldu.

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre, kararın değer kaybına uğrayan TL ile birlikte Türkiye dışından mal tedariğinin maliyetinin artması nedeniyle alındığı açıklandı. Fabrikanın bu yıl sonuna doğru başlaması planlanan inşaatı 6 ay ila 1 yıl ertelendi. 


Türkiye'de inşa edilecek fabrika için 62 bin metrekarelik arsa satın alındı. Fabrikada yazıcılarda kullanılan mürekkep yapımına yönelik reçine ürünleri üretilmesi planlanıyor.