08 / 05 / 2024

jp morgan türkiye tahmini

jp morgan türkiye tahmini

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası kararlarını değerlendirdi. Değerlendirmiş olduğu raporda Türkiye'nin 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yükseltti.

JP Morgan'dan yatırımcılara tavsiye: TL'de ağırlık artır!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası JP Morgan, yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda "TL'de ağırlık artır" diyerek Türk Lirasını tavsiye etti. Notta, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

Morgan Stanley'den Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  faiz tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri Pazartesi geçtikleri notta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  politika faizini 11,5 puan yükseltere yüzde 20'ye çıkarmasını beklediklerini ifade etti. İşte detaylar...

Morgan Stanley'den dolar tahmini! Türkiye hakkında 3 farklı senaryo var!

Türkiye seçimleri sonucunda ekonomide, enflasyonda veya dolarda herhangi bir değişiklik olabilir mi? Tüm detaylar haberimizde.

Dünyanın önde gelen iki bankası açıkladı! Türkiye’de seçim sonrası faiz oranı bu kadar artacak!

Dünyanın önde gelen bankalarından JP Morgan ve Goldman Sachs, Türkiye’de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politika faiziyle ilgili tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Dünyaca ünlü bankadan Türkiye için flaş enflasyon ve faiz tahmini

Morgan Stanley, Türkiye'de normal ekonomi politikalarına dönüşün olasılıklar dahilinde olduğunu ifade edildi. Bu dönüşün ardından TCMB'nin politika faiziyle ilgili flaş faiz ve enflasyon tahmini de geldi. İşte tüm detaylar...

Morgan Stanley'den yeni Türkiye'ye not!

Morgan Stanley ekonomistleri, Türkiye ziyareti sonrasında paylaşılan bir notta, politika yolu görünürlüğü sorunları nedeniyle seçim sonrasında makro dengesizliklerin azalma ihtimalinin `sınırlı' olduğunun altını çizdi.

ABD'li dev yatırım bankasından flaş Türkiye açıklaması!

ABD’li dev yatırım bankası olan JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı.. İşte flaş Türkiye açıklaması...

JP Morgan, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi! JP Morgan’a göre karardaki ‘anlamlı tek değişiklik’ nedir?

JP Morgan tarafından yayımlanan notta, enflasyondaki istikrarlı artış ve beklentilerdeki kötüleşme göz önüne alınınca, politika faizinin reel olarak daha da negatif hale geldiği kaydedildi. İşte detaylar...

Finans devi JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti! Enflasyon daha ne kadar yükselecek?

TÜİK açıklamasının ardından JP Morgan, Türkiye için 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü revize etti. İşte JP Morgan'ın Türkiye enflasyon tahmini...

Dünya devi iki bankadan Türk ekonomisiyle ilgili çok konuşulacak tahmin

Dünyanın en önemli yatırım bankaları olarak bilinen Goldman Sachs ve JP Morgan Türkiye için enflasyon tahminlerini yükseltti. İki banka da enflasyonun yüzde 65 ila 70 düzeyinde gerçekleşeceğini düşünüyor.

JP Morgan, ABD'de kripto para fonlarını bireysel müşterilere açan ilk banka oldu!

ABD'nin en büyük bankaları arasında yer alan JP Morgan, varlık yönetimi kısmındaki tüm müşterileri için kripto para birimi fonlarına erişim sağlayacağını resmen açıkladı.

JP Morgan Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası kararlarını değerlendirdi. Değerlendirmiş olduğu raporda Türkiye'nin 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yükseltti.

jp morgan türkiye tahmini Haberi

jp morgan türkiye tahmini

JP Morgan, mobilitede hızlı toparlanmayı ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı aşılamaların hız kazanmasının üzerinde durarak Türkiye’nin 2021 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 6.1 seviyesinden yüzde 6.8 seviyesine yükseltti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; TCMB'nin beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 19'da tuttuğuna işaret eden JP Morgan, ana politika yönüne ilişkin cümlelerin bir önceki PPK toplantısına göre değişmediğine dikkat çekti. JP Morgan, güçlü iç talep, artan maliyetlerden kaynaklanan fiyat baskıları ve zayıf politika kredibilitesinin sıkı politikanın devamını desteklediğini vurguladı.

JP Morgan, "Son dönemde enflasyonda görülen aşağı yönlü sürprizlere rağmen fiyat  baskıları hala güçlü ve TCMB'nin baskıları kontrol altında tutmak  ve politika kredibilitesinde biraz toparlanma sağlayabilmek için güçlü durmasına ihtiyaç var" değerlendirmesini yaptı.

"Erken bir faiz indirimi için risklerin farkındayız" ifadelerine yer veren...