21 / 09 / 2024

Kadıköyde dönüşüme 15 kat sınırı geliyor

Kadıköyde dönüşüme 15 kat sınırı geliyor

Kadıköy'de dönüşüm yapan firmaların inşaat hakkını taban alanında değil yükseklikte kullandığı tespit edildi. İBB Meclisi, silüeti korumak için binalara 15 kat sınırı getiriyor. İşte ayrıntılar...

Depreme hazır olmayan İstanbul kentsel dönüşüme hazır mı? 

Uzmanlar İstanbul’u büyük bir deprem ve bu depremin hem fiziki hem sosyal anlamdaki yıkıcı sonuçlarına karşı uyarırken mega kentin kentsel dönüşüme hazır olup olmadığı da merak ediliyor. Peki İstanbul dönüşüme hazır mı? 

KİPTAŞ, Küçükçekmece’de dönüşüme giriyor!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, İstanbul Küçükçekmece’de kentsel dönüşüme giriyor. KİPTAŞ Küçükçekmece projesinde uzlaşma oranı yüzde 78 olarak açıklandı.

Büyükçekmece'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi "Ihlamur Konakları" hayata geçiyor!

Büyükçekmece'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan "Ihlamur Konakları" projesi hayata geçiriliyor. Bugüne kadar 15 kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini belirten Beyaz Group Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Beyaz ST İnşaat Yapı & Malzeme dergisine yorumlar yaptı.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

KİPTAŞ, Sarıyer'de dönüşüme giriyor!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Sarıyer'de kentsel dönüşüme giriyor. Yüzde 100 ön uzlaşı sağlanan KİPTAŞ Sarıyer projesi için hak sahipleri, sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Şanlıurfalılara müjde! Haliliye'de 4 mahalle kentsel dönüşüme giriyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 4 mahalleyi kentsel dönüşüm kapsamına aldı. İşte yeni dönüşüme ilişkin tüm detaylar...

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Avcılar Merkez'de kentsel dönüşüm krizi: Dönüşüme karşı çıkan mülk sahiplerine pankartlı tepki!

Avcılar'da 4 katlı binada, 3 daire sahibinin kentsel dönüşüme engel olmasına tepki gösteren binadaki diğer sakinler, "Bu binanın yıkılıp yenilenmesine engel olan içinde oturan ve 35 yıllık sağlam olduğunu iddia eden 3 daire sahibidir" yazan bir pankartı binaya astı. İşte ayrıntılar...

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Türkiye'nin acil dönüşüme ihtiyacı var!

Eski evlerin yıkılarak yeni ev inşa edilmesinin kolay olmadığını söyleyen Çelikmen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çelik, Türkiye'nin acil kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

Kadıköyde dönüşüme 15 kat sınırı geliyor Haberi

Kadıköyde dönüşüme 15 kat sınırı geliyor

İstanbul'da kentsel dönüşümün yoğun olarak uygulandığı ilçelerden biri olan Kadıköy'de binalara 15 kat sınırı getiriliyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin Kadıköy'de yüksekliğin serbest olduğu alanlarda yapılan projelerin geııel olarak silüeti olumsuz etkilediği gerekçesiyle 12 Şubat'ta aldığı karara göre, kentsel dönüşüm projeleri 15 kattan fazla inşa edilemeyecek. 


Silüet etkileniyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne konuyla ilgili yapılan talepte, Kadıköy'de taban oturumunun 0.35, emsalin 2.07, yüksekliğin serbest olduğu alanlarda üretilen projelerde taban oturumunun 0.09-0.20'ye kadar indirilip, yapıların daha yüksek projelendirildiği, bunun da silüeti olumsuz etkilediği belirtildi. Bu, Kadıköy'de firmaların binaların oturduğu alanı sınırlı tutup, mevcut inşaat hakkını dikeyde kullandığı anlamına geliyor. Yani bina daraldıkça, yükseklik artıyor. 


Talebi inceleyen Meclis Komisyonu, "Kentsel dönüşüm ve yenilemeye yönelik inşai işlemlerde kent silüetinin korunması için hazırlanmış olan teklif plan notunun...