28 / 04 / 2024

Kamu düzenine aykırı işlem

Kamu düzenine aykırı işlem

Tamer Heper Posta Gazetesi' ndeki bugünki yazısında, Yapalı neredeyse 30 sene oluyor. Komşu belediyeye şikayet etmiş. İmara aykırı inşaat yapmada zamanaşımı var mı? sorununu yanıtladı...

O ildeki mimarlardan uyarı! ‘Projeye aykırı yapılara izin vermeyin’

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Denizli Şubesi, Denizli’de son zamanlarda artan projeye aykırı imalat ve kaçak kat yapımlarına dikkat çekerek, ruhsat projelerini kamu yararı lehine kontrol etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Değerli Konut Vergisi, Anayasa’ya aykırı mı? Uzman isim açıkladı!

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı konusu bir süredir gündemde yer alıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında daha önce de yazdığı Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığına dair bir yazı kaleme aldı.

Değerli Konut Vergisi’nde flaş gelişme! Anayasa’ya aykırı mı?

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı tartışılıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığıyla ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

İkinci el araçlarda düzenlemeye aykırı ilan sayısı 5 binin altına indi! 

Ticaret Bakanlığı, 2.el araçların, sıfır satış fiyatının üzerinde bir fiyattan pazarlanmamasına ilişkin kısıtlamadan önce 20 bin civarındaki düzenlemeye aykırı ilan sayısının, son incelemeye göre 5 binin altına indiğini kaydetti.

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Galericiler otomotiv düzenlemesini mahkemeye taşıyor: "Anayasaya aykırı!"

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç sıfır araçlarda ilk tescil sonrası 6 ay, 6 bin km satış sınırlaması getiren düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia ederek düzenlemeyi Danıştay'a taşıyacaklarını  söyledi.

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

BDDK talimat verdi: Krediler amacına aykırı işlemlere konu edilmeyecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Lirası cinsinden açılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu olmaması için bireysel veya kurumsal müşterilere gerekli kontrollerin yapılması talimatı verildiğini bildirdi.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

İmara aykırı yapılar için 'ceza' düzenlemesi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Buna göre, İmar Kanunu kapsamında aykırılıklar eylem-ceza dengesine uygun olarak, aykırılığa konu yapının büyüklüğüne göre değerlendirilecek.

Kamu düzenine aykırı işlem Haberi

Kamu düzenine aykırı işlem


Yapalı neredeyse 30 sene oluyor. Komşu belediyeye şikayet etmiş. İmara aykırı inşaat yapmada zamanaşımı var mı? 


İmar mevzuatı kamu düzenini ilgilendirir. Dolayısı ile sizi komşunun şikayetine bile gerek kalmadan belediyenin takip etmesi gerekirdi. 


Kamu düzenine aykırı işlem için zamanaşımı yoktur. Ancak, bir gün bulunduğunuz bölgede imar planı değişikliği yapılır da sizin binanız bu plana uygun hale gelirse ve tadilat projesi yaparak belediyeden tasdik alırsanız binanızı yasal hale getirebilirsiniz. Bu zamanaşımı nedeni ile sizin birtakım haklar kazandığınız anlamına gelmez, sadece mevzuat değişikliğinden istifade etmeniz anlamına gelir. 


Ancak sizin aklınızı kanştiran bir husus, zaman zaman meclislerden çıkmış olan imar affı yasalandır. Çoğu seçim dönemlerinde oy yatırımı olan imar affı yasalan çıkarılmış, bir taşla iki kuş vurulmak istenilmiştir. Birinci kuş 'o partinin alacağı oy'dur, ikinci...