06 / 05 / 2024

Kanal İstanbul bilgi üniversitesi

Kanal İstanbul bilgi üniversitesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın ‘ çılgın proje ’ olarak lanse ettiği Kanal İstanbul Projesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsü' nde konunun uzmanlarınca masaya yatırıldı.

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Kanal İstanbul'da son durum ne?

Önceki gün 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmaları inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde son durum hakkında bilgi verdi.

Murat Sağman: Kanal İstanbul projesi bekleyebilir!

Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ekonomist Murat Sağman, 2020 bütçesinin tekrar yapılması gerektiğini ve Kanal İstanbul gibi projelerin bekleyebileceğini belirterek, "Elzem olmayan 18.9 milyar liralık altyapı ve ulaştırma bütçesi sağlığa aktarılmalı" dedi...

Kanal İstanbul sahası mülkiyet yapısı!

Kanal İstanbul'a dair üretilmiş her türlü bilgi geniş etki alanı dolayısıyla kamuoyuna anlatılmayı hak ediyor...

Kanal İstanbul, Marmara depremini tetikleyecek mi?

Kanal İstanbul konusundaki bu bilgi kirliliğine Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Recep Bozdoğan açıklık...

Süreyya Sadi Bilgiç'ten dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç'ten Kanal İstanbul açıklamasıPlan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Kanal İstanbul Montrö anlaşmasını nasıl etkiler?

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dolunay Özbek, Kanal İstanbul projesinin Türk boğazlarından geçiş rejimini ve boğazlar bölgesinin güvenliğini düzenleyen Montrö anlaşmasına etkisi hakkında açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul'da çok güzel mimari ortaya çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de gelişen projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Özhaseki, "Kanal İstanbul projesinde çok değişik çalışmalar var. Projede çok güzel mimari ortaya çıkacak." dedi.

Bahçekent, Kanal istanbul'la daha da değer kazanacak!

İstanbul'da Küçükçekmece ile Arnavutköy arasına inşa edilecek ve Karadeniz ile Marmara'yı birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul sayesinde Bahçekent'in değeri daha da artacak.

AK Partili belediyelerin kanal yarışı!

‘Kanal İstanbul’un gündemde geniş yer bulmasının ardından Türkiye’de AK Partili belediyeler arasında adeta kanal yarışı başladı. Balıkesir ve Antalya belediyeleri de kanal projelerini devreye soktu.

Kanal İstanbul'un ölçümleme işlemleri başladı!

Erdoğan’ın talimatıyla güzergahı değiştirilen Kanal İstanbul Projesi için ölçümleme işlemlerine başladı. Kanalın geçeceği güzergah üzerinde yaşayanlar tedirgin... Köylüler doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kalacak

MIPIM 2015'in yıldızı Kanal İstanbul oldu!

Fransa’nın Cannes kentinde başlayan MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nda bu yıl ‘Türkiye’ geçidi yaşanıyor. İstanbul Çadırı ve içinde yer alan İstanbul maketi büyük ilgi toplarken, Kanal İstanbul projesi fuarın yıldızı oldu.

Kanal İstanbul’a 5 milyar TL'lik 6 ayrı köprü inşa edilecek!

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, ‘ Çılgın Proje ’ olarak ifade edilen Kanal İstanbul ’a toplam 5 milyar liralık 6 ayrı köprü yapılacağını açıkladı.

Kanal İstanbul bilgi üniversitesi Haberi

Kanal İstanbul bilgi üniversitesi

Uzmanlar ekolojik dengenin bozulacağını belirterek, ''Ya kanaldan ya İstanbul'dan vazgeçeceğiz'' dedi.Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde Kanal İstanbul’da yaşanacak yıkıma karşı uyardı: "Kanal nerede yapılırsa yapılsın Marmara’ya girdiği yerde en az 10 şiddetinde etkilenecek. Daha fazla olabilir."


EKOLOJİK DENGE BOZULACAK, DEPREMİN RİSKİ ARTACAK 


İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın moderatörlüğünü yaptığı ‘Hukuki, Kentsel ve Ekolojik yönleriyle Kanal İstanbul’ isimli panele Prof. Dr. Emin Özsoy, Prof. Dr. Fikret Adaman, Prof.Dr. Naci Görür, Doç. Dr. Hürriyet Öğül, Yrd. Doç. Dr. Dolunay Özbek, Dr. Nilüfer Oral, Dr. Sedat Kalem katıldı.

Bilim insanları, Erdoğan’ın 2011 yılında genel seçimleri öncesinde kamuoyuna duyurduğu Kanal İstanbul projesinin ekolojik dengeleri bozacağı, İstanbul’da deprem riskini arttıracağı, maliyeti dahi hesaplanamayacak bir risk oluşturacağının altını çizdi.''ÇATLAK PROJE...