25 / 07 / 2024

Karşıyakada üniversite var mı

Karşıyakada üniversite var mı

Karşıyaka'nın üniversite hayali gerçeğe dönüşüyor. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut ailesi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol sonrasında, uzun yıllar atıl kalan kentteki arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı.

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

Kiracıların evde meydana gelen sıkıntılardan karşılamak zorunda oldukları bazı masrafları ev sahipleri ile aralarında gerilim yaşamalarına neden olabilmektedir. Buna göre, alt kata su sızması durumunda kiracının herhangi bir sorumluluğu var mıdır? İşte ayrıntılar...

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

Akbank açıkladı... 2 gün içerisinde bunu yapana 2 bin TL karşılıksız olarak verilecek

Bankalar müşterilerini çekmek için kampanya yürütmeye devam ediyor. En çok kampanya yapan bankalardan biri haline gelen Akbank da müşterilerine karşılıksız 2 bin TL verecek. Ancak parayı almak isteyenlerin yapması gereken bir şey var.

Kiracılar Evden Çıkarılırken Nelere Dikkat Etmeli? Emlakçıdan Önemli Çözümler!

Bahaneyle evden çıkartılan kiracıların dikkat etmesi gereken bir unsur var. Eskişehirli emlakçı Özgür Parlak, bazı bahanelerle evden çıkarılmak istenen kiracıların kendilerini kanıtlayabilmeleri için bir bilgi paylaştı. İşte Parlak’ın konu ile ilgili kiracılar için sunduğu bazı çözümler… 

Aile Bakanlığından sosyal destek alanlar şimdi bakın! SED ödemesinde Nisan zammı var mı? Başvuran tam bu kadar alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmesi için SED ödemesi yapılıyor. Peki SED ödemesinde Nisan zammı var mı?

Devletten üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme! Karşılıksız ödeme için e-devletten başvuru yapılacak!

Devlet, üniversite öğrencilerine destek programı sunuyor. Bu destek kapsamında üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme yapılacak. Üstelik ödemeler karşılıksız olarak sağlanacak. Üniversite öğrencileri için oldukça faydalı olan ödeme ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Üniversite öğrencilerine 1.000 TL bayram ikramiyesi mi verilecek? Öğrenciye bayram ikramiyesi var mı?

Üniversite öğrencilerine bayram ikramiyesinin verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Bu kapsamda milyonlarca öğrenci bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki Üniversite öğrencilerine bayram ikramiyesi var mı? Öğrencilere bayram ikramiyesi verilecek mi?

Anket tuzağına dikkat! E-posta veya SMS ile gelen anketlere karşı uyanık olun! Kişisel bilgileriniz çalınabilir!

İnternette gezinirken her gün karşımıza yeni bir anket çıkıyor. E-posta veya SMS ile gönderilen anketlerin doldurulması karşılığında bazen para ödülü veya cep telefonu gibi cazip hediye vaatleri de sunuluyor ancak her zaman bu tip gönderilere karşı dikkatli olmakta yarar var.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan fahiş yükseliş sık sık gündem oluyor. Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Elimde sadece 1 euro var diyenler bile planını şimdiden yapsın! Oklar o yönü gösteriyor! Bakın euro resmen böyle olacak

Avrupa Merkez Bankası kararından sonra euro/TL kuru yükselişe geçti. Euro dolar karşısındaki yükselişle tarihi rekorlara imza atarken yatırımcılar ''euro yükselmeye devam edecek mi'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Elimde sadece 1 euro var diyenler bile planını şimdiden yapsın! Euro böyle olacak...

Karşıyakada üniversite var mı Haberi

Karşıyakada üniversite var mı


İzmir'in Karşıyaka ilçesinde inşa edilecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonunun temeli atılıyor. Karşıyaka ilçesinde uzun yıllardır beklenen üniversite hayali gerçeğe dönüşüyor. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut ailesi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol sonrasında, uzun yıllar atıl kalan kentteki arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı. Bu kapsamda, projeler çizildi ve yapım aşamasına ise gelindi. Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonunun temel atma töreni ise 24 Kasım 2015 (yarın) gerçekleştirilecek. Projenin inşaat çalışmalarının ise 18 ay süreceği ifade edildi.

İmzalanan protokole göre, Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege...