25 / 07 / 2024

kat alanı sayısının bulunması

kat alanı sayısının bulunması

Kat alanı kat sayısı yani kaks,diğer bir adıyla da emsal yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayıdır.Peki, kaks nasıl bulunur?Kaks hesaplaması nasıl yapılır?Kaks alanına dahil olmayanlar alanlar nelerdir?

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Akaryakıt alanında ilk kez 2017 yılında istasyonlara elektrikli araç şarj noktası kuran Aytemiz, Türkiye'nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj ile beraber 2024 yılında hızlı şarj noktalarının sayısını 40 şehirde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte haberin detayları...

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Workindo üye sayısını artırmaya devam ediyor!

İnşaat sektörünün pazaryeri Workindocom, sektörün her alanından üye sayısını artırmayı sürdürüyor.

Koçtaş mağaza sayısını 3 kat artıracak!

Ev geliştirme perakendeciliğinin lideri Koçtaş, önümüzdeki 3 yıllık süreçte mağaza sayısını 3 kat artırmayı hedefliyor.

Site kararlarında kat maliklerinin sayısı esas alınır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Sayı ve arsa payı çoğunluğu’ ifadesi, bir kat malikleri kurulu toplantısına katılanlar çerçevesinde mi düşünülmelidir, yoksa mutlaka toplam kat malikleri sayısı mı esas alınmalıdır?'' sorusuna cevap verdi...

Alfemo, mağaza sayısını iki katına çıkaracak!

Mobilya sektörünün öncü markalarından Alfemo, mağaza sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Ziraat Katılım şube sayısını 44'e çıkardı!

Ziraat Katılım, 2016 yılındaki hedeflerini gerçekleştirdi. Banka, şube sayısını yüzde 100 artışla 44 yaptı. Piyasaya 9 milyar TL'lik destek sağladı.

Samsung, Türkiye’deki mağaza sayısını 900'e çıkaracak!

Samsung, Türkiye’de mağaza sayısını üç katına çıkartmak için harekete geçti. Firma, 2018 sonuna kadar 300 olan mağaza sayısını 900’e çıkaracağını açıkladı.

Türkiye'de yeni yapılan statlar taraftar sayısını artıracak!

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Türkiye'de yeni yapılan statların birçok kişiyi statlara çekerek, taraftar sayısını artırdığını söyledi.

Zeki Toçoğlu: Sportif tesis sayısını attıracağız!

ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Başkan Toçoğlu, “İnşallah gençlerimizin sportif anlamda vakitlerini değerlendirebilecekleri tesis sayısını çoğaltacağız” dedi.

Özdilek Holding AVM sayısını 12'ye çıkarmayı hedefliyor!

Özdilek Holding, Bolu, Uşak ve Manisa/Turgutlu Alışveriş Merkezleri'nin açılmasıyla AVM sayısını 12'ye, ev tekstili mağaza sayısını da 70'e çıkarmayı planlıyor.

Fuzulev, Türkiye’de şube sayısını hızla artırıyor!

Fuzulev, Türkiye’de şube sayısını hızla arttırıyor. En son İzmit ve Malatya’da şube açan Fuzulev, Denizli ve Antalyayla şubeleşmeye devam edecek. Türkiye’yi ev sahibi yapmayı planlayan Fuzulev yıl sonuna kadar 30 şubeye ulaşacak.

Özcanlar Köfte şube sayısını 60'a çıkaracak!

Temelleri 1953 yılına dayanmasına karşın 2000 yılından bu yana kurumsal olarak hizmet veren Özcanlar Köfte, bu yıl 40 milyon lira ciro hedefliyor. Şu anda 6 şubesi bulunan şirket, orta vadede şube sayısını 10 kat artırarak 60'a çıkaracak.

kat alanı sayısının bulunması Haberi

kat alanı sayısının bulunması

Kaks nasıl bulunur?

KAKSla, inşaatına başlanacak bir yapının kesin sınır ve kat sayıları belirliyor. Söz konusu KAKS değeri parselin bilgilerini içeren belgedir.KAKS belediyeler tarafından düzenlenen İmar Durum Belgesi’nde yer alıyor.


Emsal(Kaks) hesabına konu alanlar şu şekilde: Bodrum katlar dâhil 20 katı geçmeyen konut binalarında kat şeklinde düzenlenmemek şartıyla yapı inşaat alanının  % 5 ini aşmayan kısmı, İç bahçe, İBB İmar Yönetmeliği’nin 2.04.17 maddesinde tanımlanan kat bahçelerinin ait olduğu kat alanının %10’unu geçmeyen bölümü,ışıklık ve hava bacaları ve havuz, havuza ait denge havuzu ve tamamı toprak altında kalan teknik birimler,Ticari amacı olmayan ve yapının kendi ihtiyacı için otopark olarak kullanılan bodrum katlar,Asansör boşluğu ile kalorifer dairesi,60 metrekareyi geçmeyen kapıcı dairesi ve su deposu

çıktıktan sonra kalan alanların toplamı olarak ifade ediliyor. Emsal oranı...