05 / 05 / 2024

KAYİMDER Başkanı Ali Aydın

KAYİMDER Başkanı Ali Aydın

Kayseri İmar ve İnşaat Mühendisleri Derneği'nin (KAYİMDER) Başkanı Ali Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı 4 bine yakın müteahhit bulunduğu söyledi.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a 5 soru!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un İstanbul'da arsa üretilmesi gerektiği açıklamasının ardından, X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ali Kurt, Ömer Bulut'a TOKİ ile ilgili 5 soru yöneltti. İşte o sorular...

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Timur: "Ev satın alma talepleri arsaya doğru kayıyor"

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, gayrimenkulde talebin barınma kaynaklı, tamamen organik olduğunu ancak arzın düştüğünü söyleyerek, fiyatlarında yukarı gittiği için mevcut var olan talebin de fiyatla buluşamadığını kaydetti. İşte haberin detayları...

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Hasarlı binalarda güçlendirme yapacaklar dikkat! Belediye başkanından ruhsat uyarısı geldi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör orta hasarlı olarak kayıtlanmış bir binanın ruhsat almadan güçlendirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunlar ruhsatsız anlamı taşıyacağı için yıkımlarının gündeme geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyat indirimi çağırına İSTİB Başkanı Ali Kopuz'dan destek!

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı fiyatlarda indirim çağrısına destek verdi.

Memur-Sen Başkanı: En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bugün memurda 30 binin altına alan bir adamın hayatta kalma şansı olmadığını belirterek zam talebini yeniledi. İşte detaylar...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan zam açıklaması: Maaş skalası ayarlanırken ince ayar yapılmalı! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, maaş skalası ayarlanırken ince ayar yapılmasının gerektiğini vurguladı. 

Fed Başkanı Powell telefon şakası kurbanı oldu! Ukrayna Devlet Başkanı olduklarını söylemişler!

Fed Başkanı Başkanı Jerome  Powell’ın iki Rus tarafından telefonla işletildiği ortaya çıktı. Görüşmenin internete düşen kayıtlarında Powell, Ukrayna Başkanı Zelenski olduğunu sandığı kişiyle Fed’in para politikası hakkında konuşuyor.

KAYİMDER Başkanı Ali Aydın Haberi

KAYİMDER Başkanı Ali Aydın

 Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yazın çalışıp, kışın ise işsiz kalan inşaat çalışanlarının yüzünü güldürdü. 


Kayseri İmar ve İnşaat Mühendisleri Derneği'nin (KAYİMDER) Başkanı Ali Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı 4 bine yakın müteahhit bulunduğu söyledi. 

Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de inşaat sektörünün motorize bir sektör olduğunu ifade eden Aydın, Kayseri'de ticaret odasına bağlı 47 meslek grubunun bulunduğunu, bunlardan 33'ünün inşaat sektörünün ana sürükleyici dinamosu durumunda olduğunu dile getirdi. 


İnşaat sektörünün önemine dikkati çeken Aydın, "Hem istihdam hem de üretim ve kalkınma açısından inşaat sektörü çok büyük bir sektör. 

İnşaat alanında ülkemizin Çin'den sonra ikinci sırada olduğu bilinmekte. 

Nitelik açısından da bu başarı üst sıralara çekilmeye çalışılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yönde yaptığı çalışmalar önemli. Müteahhitlerin...