25 / 07 / 2024

Kelud Yanardağı patladımı

Kelud Yanardağı patladımı

En son 2010’da aktif olan Endonezya’daki Kelud Yanardağı’nın yeniden patlamasıyla 3 kişi öldü, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Ratno Pramono adlı çiftçi, “Sanki binlerce bomba patladı.” diyerek olayı özetledi.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?

Milyonlarca kişi ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki konut balonu patladı mı? 36,1 bin takipçili Kripto yatırımcısı, X sosyal medya hesabından 

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken yanardağ uyarısı: Depremde patlama yapabilir!

Sosyal medya hesabından Türkiye'deki yanardağlara ilişkin paylaşımda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, kritik yanardağ uyarısı yaptı. 

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yeniden altının yıldızı parladı. Yatırımcılar yeniden güvenli liman olarak görülen altına yatırıma yönelirken, uzmanlar fiziki altın veya hesaptan alım satım yerine altın fonlarına yatırımın daha cazip olduğunu belirtiyor.

Gümüş fiyatlarını gören şaşkına döndü! Gümüş yükselecek mi, düşecek mi? Talep patladı, peş peşe açıklandı!

Geçtiğimiz hafta, Uluslararası bir ticaret izleme raporuna göre, dünyanın gümüş açığına yöneldiğine dikkat çekildi. Peki gümüş fiyatlarını neler bekliyor? Gümüş fiyatları yükselecek mi? İşte yatırımcıların ve elinde gümüş olanların merak ettiği o soruların yanıtları...

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Altın fiyatlarında fren patladı! Yastık altında altını olanlar acilen bu rakamlara bakın! 14 Kasım 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde ne kadar olduğu merak ediliyor. Yatırımcılar ve altın almak isteyenler gram altın ne kadar? Bugün altın fiyatları kaç lira? sorularının yanıtlarını araştırıyor. Yastık altında altını olanlar acilen bakın işte son dakika 14 Kasım 2022 altın fiyatları.

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..

Müstakil evlerde talep patladı!

Tapusorcom tarafından yapılan araştırmaya göre; koronavirüs salgını sonrasında müstakil evlerde talep patlaması yaşandı. Özellikle İstanbul, İzmir ve Muğla'da müstakil konutların değeri arttı. 

Konut kredisinde düşük faiz oranları müteahhitlere yaradı!

Haziran'da kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0,64 oranına düşürmesiyle birlikte konut satışları patladı. Faiz indirimi müteahhitlere yaradı...

Kelud Yanardağı patladımı Haberi

Kelud Yanardağı patladımı

Endonezya’da geçtiğimiz ay Sinabung Yanardağı aktif hale gelmiş, yaklaşık 20 bin kişi tahliye edilmişti. Bu olay üzerinden bir ay geçtikten sonra ülkedeki insanlar, yeni bir yanardağ patlaması haberiyle güne gözlerini açtı. Bu seferki volkan püskürmesi Kelud Yanardağı’nda meydana geldi. Endonezya’nın Doğu Java eyaletinde bulunan Kelud Yanardağı, önceki akşam 23.30 sularında lav püskürttü. En son 2010 yılında aktif olan yanardağın yeniden patlamasıyla 3 kişi hayatını kaybetti. İki binden fazla kişinin de bölgeden tahliye edildiği bildirildi.


Lav külleri çevreye zarar verirken, bölgenin iki önemli şehri Surabaya ve Yogyakarta’da valilikler halka ücretsiz maske dağıttı. Ayrıca ordu güçleri de halka yardım etmek için bölgeye geldi. Pek çok uçak seferi iptal edildi. Ajansa düşen fotoğraflar, görenleri hayrete düşürdü. Fotoğraflarda yanardağın püskürttüğü duman, olayın ciddiyetini gözler...