15 / 05 / 2024

Kentler Ve Dönüşüm toplantısı son durum

Kentler Ve Dönüşüm toplantısı son durum

Moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın yapacağı “Yeni yaşam biçimi, kentler ve dönüşüm” başlıklı toplantıyı bu defa 8 Aralık Salı günü Beylikdüzü’nde yapılacak.

İstanbul'da büyük bir kentsel dönüşüm atağı başlayabilir!

Sektör temsilcileri, İstanbul'da kentsel dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlara ilişkin açıklanan desteklerin çok önemli olduğuna ve dönüşüm sürecini hızlandıracağına dikkat çekti. İşte temsilcilerin o görüşleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dönüşümün kararlı bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi.

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Uzmanlar uyarıyor! 6,5 milyon konut için güçlendirme ve dönüşümde geç kalmayın!

Uzmanlardan, ülke genelinde 6,5 milyon riskli konutun güçlendirme ve dönüşümü için ''geç kalmayın'' uyarısı geldi. 

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları çeşitleniyor. İlçede dönüşüm başlatılan ve dönüşüm için hazırlık yapılan mahallelerin sayısı artıyor...

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Yeşiltepe Kentsel Dönüşüm Evleri 27 Ocak’ta satışta!

Malatya Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde başlatılan ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm’ projesinin tamamlandığını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 18 ay gibi kısa bir zamanda yapımını tamamladığımız projede evler 27 Ocak’ta satışa çıkacak'' dedi.

Orhangazi’de yeni imar planı ve dönüşüm ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Bozbey, bugünkü yazısında Orhangazi’nin imar planı, kentsel dönüşüm ve TOKİ ihtiyacını anlattı. İşte o haber...

Malatya'daki kentsel dönüşüm mimari yapıyı farklılaştıracak! 

Yeşiltepe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje’ alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.Başkan Çınar, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ” dedi.

Yerinde, gönüllü ve süratli dönüşüm!

Kentsel dönüşüm projelerini ve dönüşüm alanlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 milyon 273 bin konutun dönüşümünü başlattıklarını belirtti....

Kentler Ve Dönüşüm toplantısı son durum Haberi

Kentler Ve Dönüşüm toplantısı son durum

Moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın yapacağı “Yeni yaşam biçimi, kentler ve dönüşüm” başlıklı toplantıyı bu defa Beylikdüzü’nde yapılacak. İstanbul’un en hızlı gelişen kentsel bölgelerinden biri olan Beylikdüzü ve çevresindeki projelerin ele alınacağı, irdeleneceği bu önemli buluşmanın, yeni kentsel arayışların önünü açacağı düşünülüyor.


Toplantının sabah oturumunu ev sahibi Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak. Öğleden sonraki oturumun açılışını ise Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli üstlenecek.


Aralarında Yeni Arayışlar Girişimi Platformunun da yer aldığı çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan İnşaat Platformu tarafından düzenlenen toplantıya kent ve yaşam alanında uzman çok sayıda bilim insanı, sivil toplum örgütü önderi ve iş adamı katılacak.


Ayrıca etkinlik sırasında daha yaşanabilir kentlerin mücadelesine katkı verenlere KENT VE YAŞAM sertifikası verilecek.



Program: 09.30 Açılış konuşması Beylikdüzü...