03 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm mahalle konsepti

kentsel dönüşüm mahalle konsepti

Ref Yapı İcra Kurulu Başkanı Yasin Özen, kentsel dönüşümlerin mahalle konseptine uygun olarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi..

Ali Dumankaya: DYK İnşaat mahalle konseptiyle projeler geliştirecek!

Ali Dumankaya kentsel dönüşüm projesi kapsamında mahalle konsepli projeler geliştireceklerini açıkladı...

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm müjdesi: Vatandaşlar ek bir bedel ödemeden ya da makul bir katkıyla yeni evlerini alabilir!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'daki kentsel dönüşüm projelerine değindi ve 33 mahalle için imar ve finansal planlama başta olmak üzere tüm şartların hazır olduğuna dikkat çekti. İşte Hilmi Türkmen'in o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm krizi! 

İstanbul Beykoz'da kentsel dönüşüm çerçevesinde ekiplerin yıkım çalışmasına tepki gösteren bazı mahalle sakinleri ile polis ekipleri arasında gerginlikler kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Aydın Düzgün'den Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine yönelik  yaşanan sıkıntılardan sonra  meclis üyeleri ve mahalle sakinleri  ile bir araya geldi.  Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte yapmış olduğu toplantıda gerekli açıklamaları yaptı. 

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm için dava açıldı! 

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde  yer alan dört mahalle için dava süreci başlayacak.

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, Yeşil Mahalle dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Peki Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı" dedi.

İzmir Gaziemir'de 12 bin konutluk kentsel dönüşüm!

Gaziemir’de Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına start verildiğinin altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Mevcut 5 bin 500 konut yıkılıp 12 bin konutluk bir mahalle yaratılacak" dedi.

Çorum'da 14 mahalle için kentsel dönüşüm çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Çorum Belediye Başkanı'na çağrı yaparak kent genelinde 14 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması gerektiğini dile getirdi. 

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!

İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor. Bölgenin altyapı hizmetlerini kesmek amacıyla Tozkoparan Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor!

İstanbul Güngören'de yer alan Tozkoparan ve Küba mahallerinde başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ uygulamalarıyla ilgili mahalle sakinlerinin tepkileri devam ediyor. 

kentsel dönüşüm mahalle konsepti Haberi

kentsel dönüşüm mahalle konsepti

REF YAPI olarak genç ancak kısa zamanda adından söz ettirmiş bir firmasınız. Başarınızın belirli bir formülü var mı? 

REF YAPI, 2012 yılından bu yana İstanbul'da hizmet veren, dört ortaklı bir firmadır. Başarımızın ardında, ortaklarımızın farklı mühendislik alanlarından gelmesi yatıyor. İnşaat, makine ve elektrik mühendisi olan ortaklarımız, sektörlerdeki 18 yıllık birikimlerini, REF YAPI'ya aktardı ve ortaya güçlü bir sinerji çıktı. 


Türkiye, tarihinin en kapsamlı projesine imza atarak dev bir kentsel dönüşüm sürecine girdi. Dönüşümün odağında ise İstanbul var. Konuyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz? 

Türkiye hızla gelişiyor ve yaşam kalitesi artıyor ama binalarımızın kalitesi, gelişimin gerisinde kalıyor. Üstelik bu yapıların çoğu, depreme karşı büyük risk oluşturuyor. Hükümetin çıkarmış olduğu yasa, şehirlerimizin yenilenmesinin önünü açtı. Dönüşümden en büyük payı alacak kentlerden biri de İstanbul. Araştırmalara...