04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümdeki yanlışlar

Kentsel dönüşümdeki yanlışlar

MANİSA Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, kentsel dönüşümün parsel değil ada bazında uygulanması gerektiğini söyledi. Zeyrek Manisa'nın imar planları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı! Vatandaş bu dört soruna cevap bekliyor!

Emlakjet kentsel dönüşüm ile İlgili anket sonuçlarını yayınladı, sonuçlarda dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı, bu dört soruna cevap bekleniyor...

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşümde karanlık yönler aydınlatıldı! İşte merak edilenler

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentsel dönüşüme olan ilgi oldukça yükseldi. Hukukçular, kentsel dönüşümde vatandaşların yasal haklarını yorumladı. İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan sakinler, dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını öne sürdü.

Kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletname geçerli mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, binanın kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletnamenin geçerli olup olmadığı sorusu yöneltildi.

Kentsel dönüşümde kan donduran asbest tehlikesi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle yapıların bilinçsiz şekilde yıkılması kan donduran asbest tehlikesini de gündeme getirdi...

Kentsel dönüşümdeki yanlışlar Haberi

Kentsel dönüşümdeki yanlışlar

MANİSA Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, kentsel dönüşümün parsel değil ada bazında uygulanması gerektiğini söyleyerek "5 katlı bir bina yıkılıyor, aynı yerde 7 katlı bir bina yapılıyor. O mahalleye, o sokağa ekstra bir yük geliyor. Parsel bazında yapıldığı zaman ranta dönüyor" dedi.


Manisa genelinde 2013 yılından bu yana kentsel dönüşüm kapsamında riskli olduğu belirlenen yaklaşık 1500 binanın yıkıldığını söyleyen Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, kentsel dönüşümün uygulanış şeklinin hatalı olduğunu savundu. Manisa'da parsel bazında yapılan uygulamanın ranta neden olduğunu öne süren Zeyrek, ada bazındaki düzenlemelerin doğru olduğunu söyledi. Başkan Ferdi Zeyrek, "Parsel bazında olduğunda müteahhitin mal sahipleri ile anlaşmasının ardından yıkım izni çıkıyor. 5 katlı bir bina yıkılıyor, aynı yerde 7 katlı bir bina yapılıyor. Şehrin otopark, yeşil alan...