18 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüme yönetmelik ayarı

Kentsel dönüşüme yönetmelik ayarı

Kentsel Dönüşüm Yasası uygulama yönetmeliğinde değişikliği yapıldı.Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirilirken, usulsüzlük yaparak uyarı alan kuruluşların yeniden usulsüz davranışlarının tespit edilmesi halinde lisansları iptal edilecek.

Kentsel dönüşümde şaşırtan açıklama: Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız!

Memleket Partisi'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, Ataşehir’in kentsel dönüşümüyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız. Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm olması gerekiyor.'' dedi.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

TOKİ, Nevşehir Kozaklı'da kentsel dönüşüme başlıyor!

2023 yılına kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ, Nevşehir Kozaklı'da kentsel dönüşüme başlıyor...

Tuzla Birlik Sitesi'nde duran kentsel dönüşüme site sakinlerinden tepki!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Birlik Sitesi'ndeki hak sahipleri, 4 yıldır inşaatı yapılmayan kentsel dönüşüme tepki gösterdi.

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

Murat Kurum: Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Kentsel dönüşüme yönetmelik ayarı Haberi

Kentsel dönüşüme yönetmelik ayarı

Türkiye için hayati öneme sahip olan kentsel dönüşüm konusunu düzenleyen Kentsel Dönüşüm Yasası uygulama yönetmeliğinde değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikle, riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirilirken, usulsüzlük yaparak uyarı alan kuruluşların yeniden usulsüz davranışlarının tespit edilmesi halinde lisansları iptal edilecek... 


Kentsel dönüşümde uygulamadan kaynaklanan duraksamaların önlenmesi için Uygulama Yönetmeliği'nin bazı maddeleri değişti. 

Değişiklikler kapsamında, öncelikle riskli yapı tespiti yapan lisanslı kuruluşlarda özel eğitim almış mühendisler bu tespitleri yapabilecek. 


Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlar, eğer gerçeğe aykırı olarak, risksiz bir yapının riskli veya riskli bir yapının risksiz olarak tespit edilmesi uygulaması yapmış ise lisansları iptal edilecek. 

Yeni düzenleme ile artık inşaat halinde olup ikamet edilmeyen, metruk, yıkık ve yapı bütünlüğü bozulmuş binalara risk raporu düzenlenmeyecek. 

Bu yapılar yüzde 17 KDV muafiyeti ve tapu ve...