05 / 05 / 2024

kentsel dönüşümle yaşam alanları küçüldü mü

kentsel dönüşümle yaşam alanları küçüldü mü

Fikirtepe’nin ilk kentsel projelerinde imzası olan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, parsel ve kent ölçeğinde kentsel dönüşüm kavramını değerlendirirken yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtiyor...

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde  “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu heyecanı yaşandı. Bu kapsamda, Aliağa’da Kentsel dönüşümle 60 konut sahiplerine teslim edildi.

İzmir Gültepe'de kentsel dönüşüm ada ada yapılacak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe esnafıyla bir araya geldi ve esnafın taleplerini ve yaşadıkları sorunları dinledi. Abdül Batur, bölgedeki kentsel dönüşümle ilgili konuştu.

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan sakinler, dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını öne sürdü.

Konya Ereğli'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi  Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalarla 338 adet yapı inşa edilecek.

Tozkoparan Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Tozkoparan Mahallesi'nde yaşayan kişilerle görüştü. Tozkoparan Mahallesi sakinleri, bölgelerinde yapılan kentsel dönüşümle ilgili şikayetlerini ve tepkilerini dile getirdi.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Kentsel dönüşüm olan mahallelerde suç oranı yüzde 50 düştü!

Türkiye'de eskimiş binaların yenilenmesi ve kentsel dönüşümle mahallelerin modern yapıya kavuşması bölgelerde suç oranlarının önemli ölçüde azalmasına yardımcı oldu.

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Esenler’de deprem riski kentsel dönüşümle sıfırlanacak!

İstanbul Esenler'de son sürat süren kentsel dönüşümle ilçede deprem riskinin sıfırlanması hedefleniyor

Kanarya'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kanarya Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışması Kovid-19 sürecinde hızlandı. Genellikle bodrum katlarındaki tekstil atölyelerinden ekmeğini kazanan ve kalabalık evlerde yaşayan insanlar, kentsel dönüşümle ilgili konuştu...

kentsel dönüşümle yaşam alanları küçüldü mü Haberi

kentsel dönüşümle yaşam alanları küçüldü mü

Fikirtepe’nin ilk kentsel projesi olan “Evim Kadıköy”, Maltepe Cevizli’de“Ofisim  İstanbul  ”, Moda DoubleTreeby Hilton, İmes Sheraton gibi özellikle İstanbul Anadolu yakasında ve yurt içinde-yurt dışında ürettiği bir çok proje ile adından söz ettiren AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, parsel ve kent ölçeğinde kentsel dönüşüm kavramını değerlendirirken yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtiyor.

Emekleme döneminden yürüme dönemine geçen kentsel dönüşüm kavramı, üzerinde hâlâ tam bir uzlaşma sağlanabilmiş değil. Meslek birlikleri, mimarlar, inşaat firmaları kentsel dönüşümdeki doğru ve yanlışları masaya yatırmaya devam ediyorlar. Ancak kentsel dönüşüm kavramı tartışıladursun, kentsel dönüşüm rant olarak algılanmaya devam ediyor ve konutlarda insanların oturacağı göz ardı edilip yaşam alanları iyice küçülüyor. 1991 yılından beri özellikle İstanbul Anadolu yakasında yaptığı işlerle adından söz ettiren AE Mimarlık’ın...