16 / 05 / 2024

Kentsel Gündeme ilişkin Gayriresmi Bakanlar Toplantısı yapıldımı

Kentsel Gündeme ilişkin Gayriresmi Bakanlar Toplantısı yapıldımı

AB Dönem Başkanı Letonya’nın başkenti Riga’da 10 Haziran 2016 tarihinde “Uyum Politikası, Bölgesel Uyum ve Kentsel Gündeme ilişkin Gayriresmi Bakanlar Toplantısı” düzenlendi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, emlak sektöründe köpüğün kalkmasını sağladıklarını ifade etti. Peki, konutta köpük kalktı mı? İşte Bakan Bolat'ın gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri...

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Kentsel dönüşümde kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu ile karar alınmasını ve  Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinde sona gelindi. İşte detaylar ve yeni düzenlemeler...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni evleneceklere müjde! Kredi şartı belli oldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede yeni evleneceklere verilecek krediyle ilgili şartı açıkladı. İşte detaylar...

Tarımda büyük ses getirecek yeni dönem! Bakan Yumaklı tüm detayları peş peşe açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Bakan Yumaklı, tarımda sözleşmeli üretime yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutları açıklaması: Yakında teslimlere başlıyoruz!

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan inşası tamamlanan deprem konutlarının yakın zamanda teslim edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emlak ve kira piyasası hakkında açıklama: Dengeye kavuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Emlak ve kira piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan dengeye kavuşacak diye belirtti. Erdoğan, "Fahiş fiyat balonu söndükçe milletimiz daha çok rahatlayacaktır" dedi.

Özgür Demirtaş’ın bu tahmini herkesi korkuttu: ‘Tekrar kesilecek!’

Özellikle sosyal medyada oldukça popüler olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan korkutan bir tahmin geldi. Twitter hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomist Demirtaş kredi kartlarında kesilen nakit avans uygulamasının yeniden işleme alınacağını öne sürdü.

Asgari ücret netleşiyor! Bakan ilk tüyoyu verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk'te gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin asgari ücret konusunda çok önemli bir detay paylaştı.

Kira fiyatları düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kiraların büyükşehirlerde ciddi anlamda yükseltildiğini görüyoruz. Bu ahlaki, insani değil ve bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz" dedi.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Kahramanmaraş depremi için seneler önce uyaran Prof. Naci Görür'den yürek hoplatan açıklama! Risk en çok oralarda arttı!

Yıllar önce Kahramanmaraş'ı vuran depremle ilgili uyarıda bulunan Ünlü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Naci Görür, Kahramanmaraş'tan yıllar önce söz edildiğini vurgulayarak, şu anda tehlike altında olan bölgeyi de anlattı.

Kentsel Gündeme ilişkin Gayriresmi Bakanlar Toplantısı yapıldımı Haberi

Kentsel Gündeme ilişkin Gayriresmi Bakanlar Toplantısı yapıldımı

Söz konusu toplantıya Avrupa Birliği üyesi 28 ülke temsilcilerinin yanı sıra, Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Kentsel Bilgi Ağı (EUKN), Eurocities, Bölgeler Komitesi (CoR), Avrupa Şehir Plancıları Konseyi, Avrupa Bölgesel Gelişme Gözlem Ağı (ESPON) gibi Avrupa kurumları temsilcileri ile gözlemci statüsüyle Ülkemizi temsilen;  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce adına Mekânsal Planlama Genel Müdürü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı uzmanlarından oluşan 3 kişilik heyet katılım sağladı.


Toplantı kapsamında 9-11 Mart 2015 tarihlerinde Riga’da düzenlenen Uzmanlar Toplantısı’nda ve 27.04.2015 tarihinde yine Riga’da düzenlenen Genel Müdürler Toplantısı’nda gündeme gelen tartışmaların devamı niteliğinde;  Bölgesel Uyum Hedefi ve Bölgesel Gündem 2020, AB Kentsel Gündemi, Bölgesel gelişmede Küçük ve Orta Ölçekli Kentlerin rolü, AB Ülkeleri için HABITAT III Konferansının önemi; Ocak 2016’da...