30 / 07 / 2024

kıbrıs müteahhitler derneği

kıbrıs müteahhitler derneği

Kıbrıs Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun dün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Yabancıya konut satışında yeni düzenlemeler kapıda! 

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, yabancı yatırımcıya kısıtlama getiren yeni yasayla ilgili düzeltmeler yapılmaya başlandığını ifade etti. 

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Kıbrıs'taki kiralık evlere tatil ayarı! Vatandaş müstakil ev ve villalara yöneldi!

Kıbrıs'ta tatil sezonun başlaması ile  kiralık “tatil dairelerine” rağbet oluştu. Villa, müstakil ev, ikiz villa, bungalov grubundaki kiralıkların sayısı ise 883’ten 965’e çıktı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren 'işçi bulamıyoruz, Filipinler'den getiriyoruz' dedi! Vatandaştan yorum geldi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren inşaat sektöründeki işçi sıkıntısına değinerek çalışacak eleman bulamadıklarından yakındı. Eren 'Filipinlerden insan getirmeye başladık' açıklamasına vatandaşlardan yorum yağmuru geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Kıbrıs’ta gündem konut satışları! Şehir Plancıları Odası Başkanı'ndan öyle bir eleştiri geldi ki...

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası Başkanı Berkay Ramiz, Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasası ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Elektrik faturalarına büyük zam! Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği güncelleme istedi! 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Başkanı Barış Eldeniz, elektrik fiyatlarının piyasadaki maliyetleri yansıtacak şekilde yükselmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu durum gerçekleşirse elektrik faturalarına büyük zam gelecek. İşte detaylar...

Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyenler dikkat! 3 milyon 900 bin liradan başlayan arsa fırsatı!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Kıbrıs'a yönelmeye başladı. Özellikle Güney Kıbrıs yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge haline geldi. Kıbrıs'ta şimdi de 3 milyon 900 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa yatırımı fırsatı sunuluyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! Türk müteahhitlere Suudi Arabistan çağrısı geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Suudi Arabistan'da 20-21 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan ‘6th Future Projects Forum’ için katılım çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

kıbrıs müteahhitler derneği Haberi

kıbrıs müteahhitler derneği

Kıbrıs Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, ülkedeki inşaat sektörünün dışa açılım yapması gerektiğini vurgulayarak "Savaşa maruz kalan ülkelerin yeniden imar edilme süreçlerinde fırsatlar doğacak diye düşünüyorum" dedi. Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun dün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 


ORTADOĞU'DA KAPALI KALAN ÜLKELERDE AMBARGOLARIN KALKMASI 

Kabulde bazı açıklamalarda bulunan Atun, Ortadoğu'da kapalı kalmış ülkelerde ambargoların kalkmasıyla ekonomik dış açılım söz konu olduğunu söyleyerek. "Bu nokta üzerinden bir strateji geliştirilebilir diye düşünüyorum" ifadesine yer verdi. Atun. "Savaşa maruz kalan ülkelerin yeniden imar edilme süreçleriyle fırsatlar doğacak diye düşünüyorum. Diğer ihraç mamullerinde olduğu gibi, sanayide olduğu gibi inşaat sektörünün dış açılım yapması gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu. Bakanlık olarak teşvik edilecek programlar...