13 / 05 / 2024

kira bedeli karşılığında kiracının çalışması

kira bedeli karşılığında kiracının çalışması

Apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin bakımı, temizliği gibi işlere karşılık olarak kiracıya ödemenin nasıl yapılacağı iş sözleşmesinde tespit ediliyor. Peki, kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün mü?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar çığ gibi büyürken, kira bedelinin 5 yıl dolmadan artırılıp artırılamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

1942 yılında kiracı hakları! Kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak, kiracı çıkarılmayacak!

1942 yılında, yeni kanuna göre kiracı hakları ve kira fiyatları tekrar düzenlendi. Buna göre, kiracı bildirmediği sürece çıkarılmayacak ve kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak.

1952 yılında serbest bırakılan kira bedellerine tepki! Kirayı kabul etmeyenler tahliye edildi...

1952 yılında kira  bedelleri her sene 100 yüz artıştan dolayı  kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe sebep olmaya başlamış. Bu durum karşısında Milli Korunma Kanunun 30. maddesi değiştirilerek kira bedellerinde değişikliğe gidilmiş.

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

O ilimizde 25 bin TL’ye yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık ihalenin sahibi olabilirsiniz!

Sadece 25 bin TL muhammen bedeli karşılığında yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık lunapark ihalesinin sahibi olabilirsiniz!

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?

Kiracılar, ev sahibine her ay anlaştığı kira bedelini vermektedir. Ancak bu durum gecikir ya da uzun bir süre ödenmez ise ne olur? Peki “Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?” İşte detaylar!

Alanya Belediyesi'nden 92.7 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Alanya Belediye Başkanlığı, Antalya İli Alanya İlçesi Mahmutlar Mahallesi'nde yapım karşılığında iş merkezi 10 seneliğine kiraya verecek. İşin muhammen bedeli 92 milyon 684 bin 663 Türk Lirası olarak belirlendi.

Gölcük Belediyesi'nden 38.4 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Gölcük Belediyesi, yapım karşılığında kiralama ihalesini duyurdu. Bu kapsamda Gölcük Yazlık Ilıca Otel, yapım karşılığında 30 seneliğine kiraya veriliyor. Toplam yatırım maliyeti 38 milyon 371 bin 983,87 TL olarak açıklandı...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Konut ve kira fiyatları nasıl düşer?

Tüm Türkiye'de artan konut ve kira fiyatları karşısında vatandaşlar çözüm bekliyor. Peki, bu fiyat artışı nasıl engellenebilir?

Fahiş kira zamları karşısında ne yapılabilir?

Son zamanlarda kira fiyatlarındaki artış Türkiye genelinde gündem olmaya devam ediyor. Peki yükselen kira fiyatları karşısında ne yapılabilir? İşte detaylar...

Kiracılar artan fiyatlar karşısında ne yapmalı?

Özellikle İstanbul'da kira fiyatlarında rekor seviyede artış yaşanıyor. Peki, artan kira fiyatları karşısında kiracılar ne yapabilir? İşte uzman isimlerden değerlendirmeler...

TOKİ şehit ailelerine ücretsiz ev versin önerisi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit aileleri ve gazilere bedeli karşılığında ev satıyor, kurada öncelik veriyor ve faizsiz konut kredisi sunuyor. Milletvekilleri ise şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ev verilmesini önerdi. TBMM KİT Komisyonu'nda TOKİ'den konuya ilişkin yazılı yanıt verildi.

kira bedeli karşılığında kiracının çalışması Haberi

kira bedeli karşılığında kiracının çalışması

Kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün mü?

Apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri kapıcılar görüyor.


Bu işlere karşılık olarak kiracıya ödemenin nasıl yapılacağı, kiracı ile yapılan iş sözleşmesi kapsamında tespit ediliyor. Peki, kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün mü?


Kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün olabiliyor. Kimi zaman kiracıya yaptığı işler karşısında daire veriliyor. Kapıcı konutu ve kiraları hakkında esaslara Konut Kapıcıları Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor.


Kapıcı Konutu ve Tahliyesi

Madde l3 — Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir.


Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.


Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş...