03 / 05 / 2024

kira gelirini beyan etmeme cezası

kira gelirini beyan etmeme cezası

Kira geliri elde eden ancak kira gelir vergisini ödemeyen ev sahipleri, kiracısı tarafından ihbar edilebiliyor. Peki, kira gelirini beyan etmeyenleri şikayet nasıl yapılır?

Eksik kira beyanı cezası 2014!

Kira geliri elde edildiği halde bunu beyan dönemi içerisinde beyan etmeyenler veya eksik beyanda bulunanlar 2013 yılı için 3.200 TL’lik istisnadan yararlanamıyor. İşte eksik kira beyanı cezası 2014...

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira gelirini beyan etmeyenlere pişmanlık çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin tespit edildiğini dile getirerek pişmanlık çağrısı yaptı...

Konut sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok detay! Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri beyanı mülk sahiplerinin senelik olarak devlete ödemekle zorunlu oldukları vergi beyanı. Peki kira geliri beyan edilmezse ne olur? 

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Son tarih 1 Nisan!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri beyanı için son tarih 1 Nisan 2024 olarak açıklandı. Peki, kira geliri beyan edilmediğinde ne olur, kira gelirini beyan etmemenin cezası var mı?

Bir veya birden çok evden kira alanlar dikkat! Kira geliri beyanında iki yöntem var: Hangisi seçilmeli?

Milyonlarca konut sahibi konut kira geliri beyanı ile ilgili detayları merakla araştırıyor. Peki konut kira gelirleri nasıl beyan ediliyor? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldığını açıkladı. 81 şehirdeki tüm evler belirlenecek ve tespit edilen adreslere gidilecek. Kirasını beyan etmeyen konut sahiplerine işlem uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Maliye tek tek kapıları çalmaya başladı, 2 milyon konutta kira geliri tespiti yapılacak. Ev sahipleri dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirini beyan etmeyen mülk sahiplerine karşı denetimlere başladı. Gazeteci Abdullah Tolu dün başlayan denetimlerle ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı, vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.  

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

İŞ GYO 4 gayrimenkulünün 2023 yılı kira gelirini açıkladı!

İŞ GYO'nun 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirket Tuzla Meydan Çarşı, Ankara İş Kule, Taksim Ofis Lamartine ve Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi Kira Değerleme Raporunu yayımladı.

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyanında son 5 gün kaldı! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren ve 1 Mart'ta başlayan beyan döneminde son 5 güne girildi. Peki kira geliri beyannamesi nasıl verilir? 

Koray GYO 2022'de ne kadar kira geliri elde etti? İşte o rakamlar!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2022 yılı içerisinde kiralanmış gayrimenkullerinden elde edilen kira gelirini açıkladı. Peki Koray GYO 2022'de gayrimenkullerinden ne kadar kira geliri elde etti? İşte o rakamlar...

Borsa'ya yeni bir GYO daha geliyor, üç ayda bir temettü dağıtacak kira gelirini paylaşacak

Artaş İnşaat 2023 yılında yeni bir GYD kurarak halk arz etmeyi planlıyor. Kurulacak şirketin yüzde 25'inin halka açılacağını kaydeden Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya, "Yüksek kira gelirini vatandaşla paylaşacağız" dedi.

kira gelirini beyan etmeme cezası Haberi

kira gelirini beyan etmeme cezası

Kira gelirini beyan etmeyenleri şikayet!

Bir mesken veya işyerinde kiracı olduğunuzu ancak mal sahibinizin kira tahsillerini yasal olmayan bir şekilde tahsil ettiğini ve kira gelirini de beyan etmediğini düşünelim.


Kira geliri vergisi, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre ödeniyor. Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahiplerinin istisna bedelinin üstünde gelir elde edilmesi durumunda; beyanname vermeleri gerekiyor.


Ancak kira geliri elde etmesine rağmen kira beyanında bulunmayan ve kira gelir vergisini ödemeyen ev sahipleri, kiracısı tarafından ihbar edilebiliyor.  Peki, kira gelirini beyan etmeyenler nasıl şikayet edilir?


Kira gelirini beyan etmeyenleri şikayet için kiracılar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan kira ihbar formunu kullanabiliyor.


Gelir İdaresine yapılacak kira ihbar formu şu şekilde sıralanıyor:


İHBAR FORMU


İHBAR EDEN KİŞİ

T.C. Kimlik No .............

Telefon