16 / 05 / 2024

kira stopajı sıfırlanacak mı

kira stopajı sıfırlanacak mı

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta yaptığı açıklamada, Verilen kredilerin ödenmesi konusunda da esnafı rahatlatmamız lazım. Kira stopajları mutlaka sıfırlanmalıdır. Bunlar bütçe dengelerini bozacak bir şey değildir" dedi.

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Bu ilde kiralık sıfır daire fiyatları 6 bin TL'ye düştü! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz aylarda peş peşe artan kira fiyatlarının gerilemeye başladığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bir ilde sıfır daire fiyatları 6 bin TL'ye kadar indi.

Kira stopajı ne işe yarar?

Ticari gayrimenkul alanında kullanılan kavramlardan biri de kira stopajı olarak karşımıza çıkıyor. Ticari gayrimenkullerin vergilerinin düzenli bir şekilde ödenmesini sağlayan kira sözleşmesi büyük bir rol oynar. Peki kira sözleşmesi nasıl hesaplanır? İşte kira sözleşmesi ile ilgili bilgiler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

'ÖTV sıfırlanacak' diyen Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV matrah düzenlemesi yorumu

ÖTV matrah düzenlemesiyle bazı sıfır otomobillerde 70 bine kadar indirim gelirken, söz konusu kararın beklentilerin altında kaldığını söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Ayçiçek yağında son dakika! Gümrük vergisi sıfırlandı!

Cumhurbaşkanının Resmi Gazete’de yayımlanan kararı 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Hangi yağlarda vergi sıfırlanacak? İşte kararın detayları...

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Davut Çetin: Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmeli!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, salgın sürecindeki en önemli sorunun işletmelerin finansman durumu olduğunu belirtti. Çetin, "Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmelidir" dedi.

Bendevi Palandöken: Kira stopajı sıfırlanmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en çok güçlük çektiği konunun kira stopajı olduğuna dikkat çekti. Palandöken, konuya ilişkin bir öneride bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kira stopajı eleştirisi!

Bolu Belediyesi Kültür Merkezi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kira stopajı geliyor esnafın sırtında kalıyor. Kaldırın dedim, düşürdüler." ifadelerini kullandı. 

Erhan Usta: Kira stopajları sıfırlanmalı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta yaptığı açıklamada, Verilen kredilerin ödenmesi konusunda da esnafı rahatlatmamız lazım. Kira stopajları mutlaka sıfırlanmalıdır. Bunlar bütçe dengelerini bozacak bir şey değildir" dedi.

İYİ Partiden kira stopaj oranı önerisi!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, "Pandemi nedeniyle iş yerlerini açamayan veya açsa da gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarlarımıza aylık 2 bin lira olmak üzere 6 ay boyunca karşılıksız yardım yapılmalıdır, kira stopaj oranı yılbaşından itibaren 6 ay sıfırlanmalıdır" dedi.

kira stopajı sıfırlanacak mı Haberi

kira stopajı sıfırlanacak mı

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, ekonomisini masaya yatırdı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın dün gerçekleştirdiği sunuma değinen Usta, "Konvansiyonel olmakla beraber piyasanın özlediği bir sunumdu." şeklinde konuştu.

Ağbal'ın "sıkı para politikasının devam edeceği" söyleminin faizin artışının devam edeceği anlamına geldiğini dile getiren Usta, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yüzde 15 faiz yetmeyecek ve bir faiz artışı olacaktır. Yüksek faiz Türkiye ekonomisinin ve milletin vergilerinin sömürülmesi demektir. Kaçınılmazdır, Türkiye köşeye sıkışmıştır. Keşke işler bu noktaya kadar gelmemiş olsaydı. Merkez Bankası Başkanı 'Biz kura müdahale etmeyeceğiz' dedi. Türkiye 125 milyar dolarını heba ettikten sonra Merkez Bankasının böyle bir karar alması çok geç olmuştur. Zamanında alınmayan kararlar çok daha maliyetli şekilde geri dönmektedir. Modern...