29 / 04 / 2024

kira vergisi beyannamesinde son gün

kira vergisi beyannamesinde son gün

Kira gelir vergisi için beyanname ve ödeme süresi 31 Mart'ta son bulacaktı. Ancak, 31 Mart'ta ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle vergi dönemi, 2 Nisan'a kadar uzatıldı...

Kira geliri elde edenler için şimdi açıklandı: Kira gelir beyannamesinde bunlara dikkat! Kira beyannamesi verme 2024!

Ev sahipleri kira beyannamesi verme ile ilgili detayları merakla araştırıyor. İşte kiraların gerçek gider yöntemi ile beyanında idari yaklaşımlar ve konuyla ilgili alınan kararlar...

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Gelir vergisi beyannamesinde flaş gelişme!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 17 Mayıs tarihine kadar verilmesi gereken beyannamelerin 22 Mayıs tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. Bu kapsamda, gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatılmış oldu.

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde süre uzatıldı! Bu güne kadar beyan etmezseniz, cezası var! 

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerlerinden kira geliri elde eden vatandaşlar için de beyan dönemi 5 Nisan'a kadar uzatıldı. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? 

Kira gelir beyannamesi verecekler aman dikkat! Son 5 gün!

Gayrimenkul sahibini ilgilendiren kira gelir beyannamesinde sona yaklaşılıyor. İşte detaylar!

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok ayrıntılar...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira geliri elde eden kişiler için beyanname vermenin yol haritasını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '10 adımda internetten beyanname' başlıklı yazısı...

kira vergisi beyannamesinde son gün Haberi

kira vergisi beyannamesinde son gün

Kira beyannamesinde son gün 2 Nisan oldu!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, elde ettiği irat için kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Kira vergisi, istisna sınırını aşan gelirler için beyanname verilerek ödeniyor. 


Beyanname ve ödeme süresi 31 Mart'ta son bulacaktı. Ancak,  31 Mart'ta ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle vergi dönemi, 2 Nisan'a kadar uzatıldı. 


Vergi için beyannameler, vergi dairesinden ve internet üzerinden verilebiliyor. Önceden hazırlanmış kira beyanname sisremi; kira geliri elde eden mükelleflerin MERNİS, banka, PTT, sigorta şirketleri, tapu gibi kurum ve kuruluşlardan Başkanlığımız veri tabanına aktarılan bilgileri kullanılarak, beyannamelerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerin onayına sunulduğu bir sisteme deniyor. 


İnternet üzerinden beyanname vermek isteyenlerin “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi”ne giriş yapmaları gerekiyor.


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi...