06 / 05 / 2024

kiracı kira bedelini ödemezse ne yapılır

kiracı kira bedelini ödemezse ne yapılır

Kira sözleşmesinde yer alan maddelere göre kiracı kirasını ödemekle yükümlü oluyor.Peki kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur?İşte kirasını ödemeyen kiracı için yapılması gerekenler..

Kiracı kira ödemezse ne yapılır?

Kira sözleşmesini imzalayan kiracının kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemesi gerekiyor. Peki, kiracı kirayı ödemezse ne yapılır? Kiracıya ihtarname nasıl çekilir? İşte yanıtı..

Kiracı ve ev sahibinin bilmesi gerekenler! Kirayı geciktiren kiracıyı ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Kiracının kira ödemelerini aksatmaları halinde ev sahipleri için hangi hakların da doğduğu vatandaşlar arasından merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bir kiracı kira ödemesinin gününde ödeme yapmazsa ne olur ve nasıl bir yaptırımla karşı karşıya kalır?

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

Kira sözleşmesi yapılırken, taraflar kira bedelini özgürce belirleyebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşamıyor bu durumda mahkemenin yolu tutuluyor. Peki kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024... 

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle emekli ev sahipleri 15-18 bin TL'lik evlerinden 2-3 bin TL kira alıyor!

Mağdur ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamıyor. 15-18 bin TL'lik evler, 2-3 bin TL'ye kiralanıyor. Emekliler de düşük kalan kira bedellerine tepkili. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş,, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

Kira bedelini dövizle belirleyenler dikkat! Tam 5 sene boyunca...

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki gerilimler giderek daha da tırmanırken sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelini dövizle belirleyenler için önemli bir uyarı yaptı. İşte Hukukbil'in o paylaşımı...

Kira tespit davalarında son dakika: Yüzde 10-20 oranında indirim yapılmalı!

Kira bedelini yeni rayiçlere göre uyarlamayı isteyen ev sahipleri kira tespit davalarına başvuruyor. Avukat Mehmet Fatih Özer, X sosyal medya hesabından kira tespit davaları ile ilgili önemli bir detayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne olur? Ev sahipleri ne yapacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar son günlerde gündemi en çok meşgul edilen konular arasında yer almaktadır. Bu konu ile ilgili çözüm yolları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne yaşanır? Haberin ayrıntıları...

Kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş tapu detayı! Hemen ayrıntılara bakın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, kira sözleşmesi ile ilgili detayları merakla araştırıyor. İşte konu ile ilgili merak edilenler...

kiracı kira bedelini ödemezse ne yapılır Haberi

kiracı kira bedelini ödemezse ne yapılır

Kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur?

Kira sözleşmesi, ev sahibinin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmesini imzalayan kiracını kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemesi zorunluluğu bulunuyor.


Kiracının kira bedelini ödememesi durumunda, kiracıya kirayı ödemesi için ihtar gönderilebiliyor ve bu ihtar sonucunda, kiracının kira bedelini tekrar ödememesi halinde ikinci bir ihtarname gönderilebiliyor.Gönderilen iki ihtarnameden sonra ev sahibi yasal olarak kiracıyı evden çıkarma hakkına sahip oluyor.


Kiracının borcunu ödememesi durumunda izlenilebilecek ikinci bir yol da bulunuyor.Kiracıya ihtar çekmeden icra takibi de başlatılabiliyor. İcra dairesi yolu ile borçluya ödeme emri gönderiliyor. Bu ödeme emrinden sonra 30 gün içinde borcun tahsili isteniyor. Ancak söz konusu süre zarfı...