04 / 05 / 2024

kiracı neyi öder

kiracı neyi öder

Bir mesken için ödenmesi gereken giderler aidat giderleri ve demirbaş giderleri olmak üzere ikiye ayrılabiliyor. Peki, kiracının apartmanda ödemekle yükümlü olduğu giderler neler? Kiracı neyi öder?

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracıların kira sözleşmesi süresi bitmeden evden çıkmaları durumunda yapılacak yasal uygulamalar vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.  Buna göre, kiracı ev sahibine tazminat öder mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Arabulucu ücretini kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, pek çok kişi de arabulucuların kapısını çalıyor. Peki arabulucu ücretini kim öder?

Ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Çözüm önerisi geldi!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki tahliye davalarının uzaması sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Dava süresini kısaltacak öneri geldi. 

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar hız kesmeden devam ederken, kira tespit davası masraflarını kimlerin ödeyeceği de merak ediliyor. İşte ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Son dönemde kira anlaşmazlığı yaşayan mülk sahibi ve kiracılar, kira tespit davası için harekete geçiyor. Peki, Kira tespit davası masraflarını kim öder? İşte detaylar...

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! Kombi bozulursa masrafı kim öder?

Kiralık evlerde bulunan kombinin bozulması durumunda meydana gelen masrafın kimin ödeyeceği merak edilmektedir. Yaşanan bu sıkıntılı durumda ev sahibi mi yoksa kiracı mı bu masrafı karşılar? İşte haberin detayları...

Kira gelir vergisi nedir? Kim öder?

Kira gelir vergisi, belirli bir taraf aracılığıyla ödenmesi gereken bir vergi türüdür. Bu vergiyi kiracının ödeme yükümlülüğünün olup olmaması merak konusudur. Bu önemli konuda bilinmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Peki kira gelir vergisi nedir ve kim öder? İşte detaylar...

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

kiracı neyi öder Haberi

kiracı neyi öder

Kiracı neyi öder?

Bir mesken için ödenmesi gereken giderler aidat giderleri ve demirbaş giderleri olmak üzere ikiye ayrılabiliyor. Aidat giderleri günlük olarak verilen temizlik, güvenlik gibi hizmetler için ödenirken, demirbaş giderleri anayapıya ve ortak alanlarına yapılan harcamalar için ödeniyor.


Peki evde kiracının olması halinde bu giderler nasıl karşılanır? Kiracı neyi öder? Kiracı neyi ödemez? Kiracının ödemekle yükümlü olduğu giderler nelerdir?


Kiracılar, kiracının günlük hizmetlerine sunulan, kapıcı hizmeti, ortak kullanılan elektrik-su bedeli gibi giderleri ödemek zorunda oluyor. Ayrıca kiralanan evde, kullanımdan dolayı meydana gelen arızaların masrafları da kiracı tarafından ödeniyor.


Söz konusu giderler, apartman aidatı olarak kiracıdan talep ediliyor. Peki kiracı neyi ödemez? 


Kiracı yukarıda da belirttiğimiz anayapının temel giderleri bir başka deyimle demirbaş giderlerini ödemiyor. Yapıda yapılan kalıcı işler ve bunların ücretleri daire sahibine...