26 / 07 / 2024

kiracı tadilat yapabilir mi

kiracı tadilat yapabilir mi

Borçlar Kanunu gereğince, kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabilir. Peki, kiracı evde tadilat yapabilir mi?

Ev sahipleri aman dikkat: Kiracınız bunu yaparsa hemen sulh hukuk mahkemesine başvurun!

Evden çıkarken eve zarar veren kiracı ile ilgili ev sahipleri neler yapabilir? Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu tarafından böyle bir durumda yapılabilecekler tek tek açıklandı. İşte o paylaşım... 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri senede 1 değil 2 kez zam yapabilir...

Kira zammında yüzde 25'lik sınırın kaldırılmasından sonra kiracıları üzecek bir haber paylaşıldı. Kiracılardan artık senede 1 kez değil 2 kez zam yapabileceği gündeme geldi. Bazı ev sahipliği bunu uygulamaya başladılar.

Eve zarar veren kiracı hakkında neler yapılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en önemli sorunlardan biri de evin kötü kullanımından doğan zararlar. Kiracılar zaman zaman oturdukları eve zarar verebiliyor. Peki bu durumda ev sahipleri neler yapabilir. İşin uzmanı açıkladı.

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Kiracılar sakın ev sahibine imzalatmadan bunu yapmayın: Tazminat ödeyebilirsiniz!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren bir konu gündeme geldi. Ev sahibine tazminat hakkı doğuran konuların başında yer alan tadilat için uzmanından uyarılar yapıldı. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri keyfi zam yapabilir mi?

Kiracıları sevindirecek fakat ev sahipleri için kötü haber geldi. Yüzde 25 sınırı kalkıyor ama yerine hangisi geliyor? Ev sahipleri kendi keyiflerine göre zam yapabilecekler mi?

1 Temmuz'dan sonra kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

2022'de başlatılan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz'da bitmesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o açıklama...

Kiracılar dikkat! Kiracılar tadilat yaptığı zaman masrafı kiradan düşebilir mi?

Kiralık evlerde yapılan tadilatlar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirebiliyor. Buna göre, bir kiracı tadilat masrafının kiradan düşme hakkına sahip midir?

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

Kiracılar dikkatli olun! Ev sahibiniz kiraya yüzde 100 zam yapabilir...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı süreçler ve buna göre kira zamları konusunda tarafların karşı karşıya gelmelerine neden oluyor. Bu süreçte ise bazı ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırlamasını kolaylık ile aşıp kiracıları da borçlu çıkarabiliyorlar.

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Kira artışları ve tahliyeler ile ilgili yaşanan, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri ne yapabilir ne yapamaz? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

kiracı tadilat yapabilir mi Haberi

kiracı tadilat yapabilir mi

Kiracı evde tadilat yapabilir mi?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabilir.


Bu yenilik ve değişikliklerin yapılması sırasında kiraya veren, kiracının menfaatlerini gözetmekle yükümlüdür. 


Kiracının, kira bedelinin indirilmesine ve zararının giderilmesine ilişkin hakları saklıdır. Peki, kiracı evde tadilat yapabilir mi? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?


Borçlar Kanunu gereğince, kiracının evde tadilat veya değişiklik yapması için kiraya verenin yazılı rızasını alması gerekiyor. Kiracı tarafından yapılabilecek değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:


Kiracı tarafından

MADDE 321- Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasıyla kiralananda yenilik ve değişiklikler yapabilir.


Yenilik ve değişikliklere rıza gösteren kiraya veren, yazılı olarak kararlaştırılmış olmadıkça, kiralananın eski durumuyla geri verilmesini isteyemez.


Kiracı, aksine yazılı bir anlaşma yoksa, kiraya verenin rızasıyla yaptığı yenilik ve değişiklikler...