07 / 07 / 2024

kiracı ve evsahibi

kiracı ve evsahibi

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper, eski kira kontratımla kiracım oturmaya devam edebilir mi diye soran okurunu yanıtlıyor. İşte o yazı!

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığında tahliye taahhütnamesi ile tahliye detayları! İşte kiracı tahliye taahhütnamesi pdf!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların artmasının ardından tahliye taahhütnamesi gündeme geldi. İşte kiracı tahliye taahhütnamesi pdf!

40 bin TL kiralık evde 6 bin 500 liraya oturan kiracıya sitem: Varlıklı kiracıların yatırım aracı olduk

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Bazı ev sahipleri, kiralık evlerinin rayiç bedelleri altında kaldığından şikayet ederken yüzde 25 kira sınırı düzenlemesinin ev sahiplerini mağdur ettiği belirtildi. 

Avukattan kiraya yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kiralara yüzde 25 zam sınırı ile ilgili konuştu ve "Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi" dedi. İşte detaylar...

Yüzde 25 kira sınırının kaldırılması; ev sahibine mi yoksa kiracıya mı yarayacak?

Kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Kakıcı; Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, bu karar ve yeni vergi reformu taslağıyla birlikte, kiracı ve ev sahipleri açısından değerlendirmelerde bulundu. 

Kiracı evden çıkmak için 120 bin TL istedi! Ev sahibi isyan etti! Kiraya verdik, tapusunu da mı verdik!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilimin dozu her geçen gün artıyor. Hem kiracı hem de ev sahiplerinden kaynaklı oluşan gerginlikler gündemden düşmezken bugün olaylara bir yenisi daha eklendi. Kiracı evden çıkmak için ev sahibinden 120 bin lira istedi...

Kiracılar aman dikkat! Ev tahliye edildiği halde bunu yapmayan kira ödemeye devam edecek!

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalayan kira sözleşmesinde bazı kiracıların bile bilmediği ayrıntılar kiracıları zor duruma sokabiliyor. Bunlardan biri de tahliye edilen evin anahtarı konusu. 

İstanbul'da bir günde iki kiracı vakası! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim büyüyor. İstanbul'da bir günde iki kiracı vakası yaşandı. Bir kiracı ev sahibi tarafından tahliye edilmesine rağmen evden çıkmamak için direndi, diğer kiracı ise biriken borçlarından dolayı ev sahibi tarafından kapı dışarı edildi. İşte detaylar...

Kiracısından şikayetçi olan ev sahiplerine soruldu: Kiralama için istenilen belgeler neler olmalı? Bakın ne yanıt geldi

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim giderek yükseliyor. Ev kiralarken ev sahiplerinin bilmesi gereken maddeler neler? Ev kiralarken neye dikkat edilmeli? Ev kiralarken hangi maddeler olmalı? Ev sahiplerine soruldu; Kiralama için istenilen belgeler neler olmalı?

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar artarak sürüyor. Daha büyük bir kira krizinin kapıda olduğunu söyleyen SGK Başuzmanı İsa Karakaş, çözüm önerilerini açıkladı.

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

Tebernüş Kireçci vatandaşa sordu! Ev sahibi ve kiracı barışı nasıl sağlanır?  

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Ülkenin en büyük problemi haline gelen kiracı ev sahibi kavgaları gündemden hiç düşmezken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medyadan vatandaşa sordu  'Ev sahibi ve kiracı barışı nasıl sağlanır?'

Kiracı ve ev sahibinin bilmesi gerekenler! Kirayı geciktiren kiracıyı ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Kiracının kira ödemelerini aksatmaları halinde ev sahipleri için hangi hakların da doğduğu vatandaşlar arasından merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bir kiracı kira ödemesinin gününde ödeme yapmazsa ne olur ve nasıl bir yaptırımla karşı karşıya kalır?

kiracı ve evsahibi Haberi

kiracı ve evsahibi

Kiracımız 2005 yılından kalma kira sözleşmesi ile oturmaya devam ediyor. Eski kontratla oturmaya devam edebilir mi? Kira alacaklarım var nasıl alırım? 


Kira sözleşmesi her sene yeniden yapılmaz, bir defa yapılır. Fesih olunmadığı hallerde yasal olarak her sene birer yıllık olmak üzere uzar. Dolayısı ile elde bir kira sözleşmesi varken İkincisi yersizdir. Yapılırsa ne olur. Hiç. Yenisi devreye girer yani eskisi yürüyor diye sonra yapılan hükümsüz olmaz. Ancak bunun için kiracının da muvafakati gerekir. Yeni sözleşme imzalamıyorum derse buna karşı yapılacak hiçbir şey yoktu. Eski kira sözleşmesi yürürlüktedir. Hatta bir adım daha ileri gideyim. İkinci sözleşme ne için istenilir? Kira zammı dışında kiralayanın biraz daha avantaj koparması için değil mi? Kanun buna da manidir. Kiracının sorumluğunu artıran yeni sözleşmedeki bu hükümler geçersizdir....