18 / 05 / 2024

kiracılara yapılacak düzenleme

kiracılara yapılacak düzenleme

TBMM'de Borçlar Kanunu'nda değişiklik yapıldı. 1 Temmuz'da yürürlüğe giren kanunda 'Kiracılar yaşadı' yorumlarına neden olan düzenlemeler 8 yıl ertelendi

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışlara dikkat çekerek düzenleme gelebileceğini açıkladı.

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

En düşük emekli maaşında flaş düzenleme! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar artacak?

TBMM’nin açılmasıyla beraber gözler emekli maaşlarına ilişkin yapılacak düzenlemeye çevrildi. TBMM’de ilk görüşülecek konularında başında emekli maaşlarına gelecek zam olmasın beklenirken, emekli maaşlarının ne kadar artacağına ilişkin hesaplamalar da yapılmaya başlandı.

Emeklilere zam müjdesi! Hem seyyanen zam hem de taban maaşta artış! En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı maaşlara yapılacak düzenlemelere çevrilmiş durumda. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak? 

SSK ve BağKur emeklilerine ne kadar zam gelecek? Maaşı 7 bin 500 TL ve üzeri olanlara zam şoku! Hemen bu rakama bakın!

Milyonlarca emekli, maaşlara yapılacak düzenlemeyi dört gözle bekliyor. Peki SSK ve BağKur emeklilerine ne kadar zam gelecek? 7 bin 500 TL'den fazla maaş alanlara zam yapılacak mı?

Maaşlara her yıl seyyanen zam yapılacak mı?  Seyyanen zam nedir? 

Milyonlarca memurun beklediği maaş zammı düzenlemesi Meclis'ten geçti. Bu kapsamda en düşük memur maaşı 22 bin TL oldu. Peki, Maaşlara her yıl seyyanen zam yapılacak mı?  Seyyanen zam nedir? İşte detaylar..

Ehliyet sahipleri dikkat! 17 bin lira ödemeye hazır olun

Trafik sigortasında yapılacak düzenleme ehliyeti olan yaklaşık 26 milyon kişiyi etkileyecek. 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak uygulamayla, ehliyet sahipleri 3 bin ila 17 bin 598 TL arasında ücret ödeyebilecek. İşte tüm detaylar...

İşsiz vatandaşlar üzülmeyin! Başvuruna en düşük bu kadar ödeme yapılacak! Hemen bakın!

İşsiz vatandaşlara müjde. Başvuru yapmanız yeterli olacak. En düşük bu kadar ödeme yapılacak. İşte detaylar!

Kira sözleşmelerinde devrim gibi bir dönem başlıyor! Sistem baştan aşağı değişiyor!

Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan birinin, kira sözleşmelerine ilişkin olacağı öğrenildi. 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenleme ile birlikte kira sözleşmeleri, e-Devlet Kapısı üzerinden düzenleneceği ifade edildi.

3 ay boyunca 6 bin TL'ye çıktı... Flaş bir ödeme yapılacak herkes baksın

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara yapılacak ödemeler hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Fazla mesai ücretleri hakkında yapılacak ödeme de herkesi tatmin edecek cinsten.

Yapı Denetiminde Yeni Düzenleme: İhmal Eden Kuruluşlara 3 Aya Kadar İş Yasağı!

Yapı denetiminde yeni düzenleme: İhmal eden kuruluşlar 3 ay boyunca yeni iş alamayacak. Çevre Bakanlığı tarafından getirilen sıkı tedbirlerle yapı denetiminde kalite ve güven artırılacak.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Borçlar silinecek

Vergi affı borç yapılandırmasına yapılacak düzenleme ile 2 bin TL'ye kadar olan vergi borçları silinecek ve daha çok bedelli borçlara ise 48 aya kadar taksitlendirme imkanı sunacak.

kiracılara yapılacak düzenleme Haberi

kiracılara yapılacak düzenleme


Ertelenen hükümlerin yerine ise mevcut kira sözleşmelerinde yer alan düzenlemeler uygulanacak. Kiranın döviz cinsinden belirlenmesi durumunda 5 yıl süreyle artış olmaması, depozitonun 3 aylık kira bedelini aşamaması, kira artışlarının ÜFE'yi geçemeyeceğine ilişkin hükümler 2020'de yürürlüğe...