04 / 05 / 2024

kiracılıkla ilgili değişen yasalar

kiracılıkla ilgili değişen yasalar

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, Borçlar Kanunu'ndaki yeni düzenlemeleri ve bir okurunun kirasını ödemeyen kiracısı ile ilgili sorularına yer veriyor. İşte o yazı!

Altın satış yedi! Rotası değişen altın düşecek mi yoksa yükselecek mi? 

Altın fiyatlarında rota değişti. Peki altın fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı? İşte milyonlarca yatırımcının merak ettiği o sorunun yanıtı...

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranları sil baştan değişti! 1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Ev alma hayali kuran vatandaşların çoğu bu hayallerini konut kredisi ile gerçekleştiriyor. Merkez Bankası faiz kararından sonra değişen konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. Peki  1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Yenibosna Kuyumcukent çevresinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliği askıda!

Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Merkez Mahallesi, Kuyumcukent ve çevresi ile yol, kavşak düzenleme projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Merkezefendi 1/5000 ölçekli plan değişikliği askıya çıkarıldı!

Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mahallesi, 2965 ada, 27, 30, 31, 32, 35, 36, 54 ve 55 parseller, 2968 ada, 19 ve 20 parsel sayılı taşınmazlar ile bir kısım kadastral yol alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 19 Haziran 2023 tasdik tarihli plan değişikliği askıya çıkarıldı.

Kiralık evlerde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Kira uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturacak olan arabuluculuk sistemi 3 gün sonra resmen başlıyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değişti! TDK tek tek açıkladı: O sözcükler artık bu şekilde yazılacak! 

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değiştirildi. TDK tarafından yazımı değişen sözcükler tek tek açıklandı. İşte o sözcükler...

Arabası olanlar dikkat: TÜVTÜRK muayene sisteminde değişiklik yaptı! Bu tarihe kadar yaptırın

Milyonlarca araç sahibi belli aralıklarla araçlarını muayene ettirmek zorunda. Fakat TÜVTÜRK muayene sistemi ile ilgili değişiklik yaptı. İşte merak edilen detayın ayrıntıları…

Beykoz Gümüşsuyu ve İncirköy mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Gümüşsuyu Ve İncirköy Mahallelerinin Bir Kısmına Ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sıfır otomobillerde liste fiyatı değişti! Cep yakan fiyatlar...

2023 yılına girmemizle birlikte araçlardaki liste fiyatları da değişiyor. Bazı markalar sembolik artışlar yaparken, gelen zamlarla birlikte vergi dilimi değişen modellerde 40 bin liraya yaklaşan artışlar yaşandı. İşte o liste...

Tuzla Aydınlı Mahallesi 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli plan değişikliği askıya çıkarıldı! 

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi Muhtelif parseller ile Bir Kısım Kadastral Boşluğa İlişkin 1/5.000 ölçekli NİP Revizyonu ve 1/1.000 ölçekli UİP Revizyonu İtirazları Kapsamında Hazırlanan Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Motorine 1 lira 5 kuruşluk dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! Opet, PO, Shell 18 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibi indirim beklerken motorine dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! İşte Opet, PO, Shell, Total 18 Ocak 2023 fiyat listesi...

Peugeot Boxer ve Peugeot Boxer Van'ın fiyatı belli oldu! 28 Aralık 2022 fiyat listesi…

Her bölümün değişen ihtiyaçlarına güçlü bir şekilde cevap veren Peugeot Boxer ve Peugeot Boxer Van'ın Aralık ayı fiyat listesi açıklandı ancak önce bu iki bölümün özelliklerine bir göz atalım. İşte Peugeot boxer minibüs ile Peugeot boxer van 28 Aralık 2022 fiyat listesi…

kiracılıkla ilgili değişen yasalar Haberi

kiracılıkla ilgili değişen yasalar


1 Temmuz nedir? diye sorsam biliyorum hiç kuşkusuz hep beraber “Kabotaj Bayramıdır” diyeceksiniz. Ama yanıldınız, hukuk konusunda milattır. 


Temel kanunlardan biri olan yeni Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu (birtakım değişikliklere uğrama kaydıyla) 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi. Meclis’te de hepimizin hayatını etkileyecek bir yargı paketi kabul edildi. Meğer bu 1 Temmuz ne müthiş bir tarihmiş, değil mi? Bu değişiklikleri uzun uzun konuşacağız, iyi mi oldu kötü mü oldu bir taraftan tartışacağız bir yandan da yaşayacağız. 


Bugün vatandaşı yakından ilgilendiren kira konularındaki değişiklikten kısaca söz edeceğim. Bugüne kadar kira konularını bu konuya has 6570 sayılı kanunla hallediyorduk. Artık o kanun yok. Bu konu Borçlar Kanunu içine girdi. Maddelerde çok değişiklik yok ancak değişiklik yapılan maddeler ses getirecek nitelikte.


Örneğin bunlardan biri şu: 


Kiracı 10...